duminică, ianuarie 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruTop 10 spectacole de teatru care merită văzute în București

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București

Nu este nicio noutate că Bucureștiul îți oferă o plajă largă de locuri în care ne putem petrece timpul liber, însă poate facem parte din acea categorie mare de tineri care preferă să se recreeze hrănindu-și sufletul și mintea  de la un altfel de dascăl, teatrul. Și cum și la acest capitol Bucureștiul nu stă deloc rău, de multe ori acest lucru poate să fie un impediment, pentru că,nu, atunci când avem de unde alege poate nu facem chiar alegerea dorită. Așadar, cum am putea lua o decizie  bună în materie de spectacole? Păi răspunsul este simplu și vine chiar de la cei din domeniu, actorii.

Primul spectacol la care suntem invitați să mergem este „Refugiul”, care vine la recomandarea actorului și regizorului Horia Suru. Spectacolul este chiar în regia acestuia și se  joacă la unul din cele mai vechi teatre din București, Teatrul Odeon. „Refugiul” poate este unul din cele mai actuale spectacole, care ne vorbește despre  efectul tehnologiei și a lumii virtuale asupra personalităților, gândurilor și viselor noastre.

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București
Refugiul – Teatrul Odeon

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București

Următorul spectacol la care trebuie să fim prezenți este tot în regia lui Horia Suru, doar că de această dată schimbăm registrul și ne mutăm în zona  teatrului independent și anume într-o nouă locație din București destinată teatrului independent, POINT, ca să urmărim spectacolul „NSFW”. Un spectacol  care scoate în evidență jocurile de putere din presa pentru femei şi presa pentru bărbaţi, amândouă bolnave de aceeaşi obsesie a corpului feminin: bărbaţii care venerează corpurile feminine tinere, uneori prea tinere din punct de vedere legal, în timp ce femeile se luptă cu clasica problemă, sunt îngrozite de „imperfecţiunile” trupului, care le-ar putea face neatrăgătoare.

Rămânem în aceiași zonă, teatrul independent, și poposim la Teatrul UnTeatru la sugestia actorului Vlad Bălan, pentru a vedea spectacolul „Trădare” în regia Sânzianei Stoican. Textul propune un subiect dezbătut în domeniile artei: triunghiul conjugal. Spectacolul captivează și prin momentele și dialogurile care sunt dezvoltate de personaje.

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București

Ajungem la cea de a patra opțiune care vin tot din partea lui Vlad Bălan, opțiune care se află la Teatrul ACT, la care mergem să vedem spectacolul „Flori pentru Algernon”. Un spectacol care se vrea a nu fi un spectacol, ci o confesiune, care este un monolog-poveste bazat pe o emoție graduală, trecând de la comic la tragic, de la izolare la împlinire, de la pierdere la regăsire.

Revenim la Teatrul UnTeatru la îndrumarea actriței Dorina Chiriac, care recomandă acest teatru și toate producțiile acestuia, însă două intră în top. Așa că mergem să vedem în regia lui Alexandru Bogdan spectacolul „Frig”. Rămânem la acest teatru pentru a vedea spectacolul „Vandalul” în regia Andreei Vulpe. Un spectacol care vorbește despre singurătatea a trei persoane care aparțin altor lumi ce se întâlnesc într-o noapte înghețată.

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București
Frig – UnTeatru

Se pare ca Teatrul UnTeatru se află în top, pentru că o altă recomandare care vine din partea actriței Isabelei Neamțu care ne invită se vedem spectacolul „The Sunset Limited” în regia Andreei și a lui Andrei Grosu. Este un spectacol „cu doi actori foarte buni, într-o propunere de o simplitate și forță copleșitoare”, după cum mărturisește actrița. Cea de a doua propunere care vine din partea ei se regăsește la Teatrul Mic, un teatru care „a ieșit dintr-o perioadă de anonimat și promite cateva stagiuni importante, cu regizori tineri și colaborări cu spații independente”. Aici puteam vedea pe lângă alte spectacole, pe cel în regia Anei Mărgineanu, și anume „Anul dispărut. 1989”, un spectacol care ne propune să înțelegem la un alt nivel ce a insemnat anu 1989, la un nivel personal și intim.

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București

Ne întoarcem în zona teatrului de stat ca să poposim la Teatrul Bulandra pentru a viziona primul musical din România în stilul marilor show-uri americane, „Carousel”. Spectacolul este pus în scenă de cunoscutul regizor Andrei Șerban, acesta gândind spectacolul în ritmurile italienești și franțuzești ale anilor 50-60.

Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București
Carousel – Teatrul Boulandra

Ne tot ducem să vedem  și spectacolul „Mă tot duc” de la Teatrul Metropolis regizat de Marc Dore care se joacă de aproape 16 ani, iar protagoniștii sunt Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu. Este un spectacol emoționant care prezintă o poveste de viaţă, despre o iubire chinuitoare, despre lucrurile care nu pot fi spuse în doi, iar  atunci preferăm să ne  ascundem în spatele unui nas roşu de clovn sau al  unei măşti care să facă lucrurile mai ușor de spus. Sunt două spectacole la care cu siguranță trebuie să mergem și care ne sunt propuse de viitoarea actriță, încă studentă, Minodora Elena Broscoi.

Surse foto: claudiatocila.ro, horiasuru.ro, ziarulmetropolis.ro, yorick.ro

Articol realizat de Camelia Miclăuș

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular