Iată o întrebare care stă pe buzele tuturor mai ales acum, când sărbătorile bat la ușă. Vizionarea filmelor de Crăciun cu familia, prietenii, reprezintă o tradiție pe care cu toții o respectăm. Nu este nimic mai frumos decât să vezi un film cu cei dragi, lângă bradul frumos împodobit, un pahar de vin și prăjituri gata scoase din cuptor. Bineînțeles că există anumite filme pe care le vedem în fiecare an pentru că au devenit un simbol al vestirii Crăciunului, însă, trebuie să le dăm șansa și altor filme să ne impresioneze, să ne bucure și să ne facă zilele de sărbătoare mai frumoase. Dacă sunteți în pană de idei și nu știți ce să vizionați în această perioadă, iată câteva filme pe care vi le propun eu.

10. Christmas with the Kranks. Pentru că fata lor este plecată, ei decid ca pot să nu sărbătorească Crăciunul. Asta până când în ultimul moment ea le dă planurile peste cap și se întoarce acasă, cauzând astfel un haos total. Familia trebuie să facă toate pregătirile pe ultima sută de metri, de aici pornind toate peripețiile lor. Un film amuzant, plin de întâmplări neprevăzute, care vă va ține fără îndoială în fața televizorului.

9. Deck the Halls. Eu una știu cât de importante sunt ornamentele de Crăciun, ca totul să fie frumos, magic, cu alte cuvinte, ca într-un basm. Steve Finch, interpretat de Matthew Broderick, este un mare iubitor al decorațiunilor de Crăciun, întrucât este faimos în cartier pentru modul în care își decorează casa. Nu degeaba i se spune „Mr Christmas”. Totul bine și frumos, însă, ce faci când vecinul tău devine principalul tău adversar? Buddy Hall, interpretat de Danny DeVito, trece la un alt nivel, el voind să facă propria casă să fie văzută din spațiu. Un plan măreț și îndrăzneț, ar spune unii, dar nu atât timp cât Steve are ceva de spus în privința asta. Încep certurile, sabotările între cei doi, oferindu-ne astfel o comedie de primă clasă.

8. Frozen. Dacă un lucru știu să facă cei de la Disney, este acela de a ne face să credem în magia Crăciunului și în miracole. În acest film este vorba despre două prințese, Anna și Elsa. Elsa are darul de a îngheța lucruri, și îi este greu să își controleze puterile. Aflată într-un conflict, Elsa îngheață tot regatul, fără să vrea, afundându-l într-o iarnă eternă. Annei îi revine ingrata responsabilitate de a reda vara regatului. Este ajutată de Kristoff, un tânăr pe care îl întâlnește din întâmplare, și îl obligă într-un fel sau altul să meargă cu ea. De asemenea, hilarul omuleț de zăpadă Olaf, face ca toată această situație care pare fără ieșire, să fie mai amuzantă. O poveste frumoasă care va aduce și puțin soare în zilele friguroase de iarnă.

7. Arthur Christmas. Toți ne-am întrebat cum reușește Moș Crăciun să ducă tuturor copiilor cadouri într-o sigură seară. Din acest film am învățat că pentru asta este nevoie de multă muncă și organizare. Dar nu tot timpul lucrurile merg așa cum trebuie. Un copil a fost omis iar acest lucru nu a putut fi trecut cu vederea de fiul mai mic al Moșului. Arthur pornește într-o misiune imposibilă împreună cu bunicul său pentru a duce cadoul copilului care a fost uitat. Un film deosebit, plin de umor și întâmplări hazlii care vă va înveseli ziua numaidecât.

6. A Princess for Christmas. În acest film este vorba despre Jules Daly, o tânără care a devenit tutorele legal a doi copii, Milo și Maddie Huntigton după ce părinții lor au avut un accident. Celor doi copii le este greu să accepte pierderea părinților și devin neascultători, obraznici, și îi fac viața un calvar bonei care are grija de ei. Când lucrurile păreau să nu mai aibă vreo șansă să se îndrepte, cei trei primesc o invitație de a petrece Crăciunul la castelul bunicului lor în Europa. Acolo sunt primiți cu drag, mai ales că aduc cu ei puțină viață și bucurie, exact de ce era nevoie în preajma sărbătorilor. Nu lipsesc poznele copiilor și întâmplările haioase. Jules, pe de altă parte, se îndrăgostește iremediabil de prințul Ashton. De aici rezultă o poveste interesantă care merită văzută.

5. A Nanny for Christmas. Ally Leeds este o femeie inteligentă, de afaceri, care are mare nevoie de un nou job. Smantha, pe de altă parte, este mamă a doi copii și sefa unei companii de publicitate. Aici intervine Ally. Ea este chemată la un interviu fără să știe că job-ul pentru care candidează este cel de dădacă. Chiar dacă nu este slujba visurilor sale, acceptă acest post și de dragul copiilor. Îl cunoaște pe Danny, un angajat al Smanthei, de care începe să se îndrăgostească. El nu este la curent cu faptul că Ally este dădaca copiilor șefei lui. De aici încep neînțelegerile, micile minciuni și peripețiile. Un film frumos care va destinde atmosfera în zilele de Crăciun.

4. New year’s eve. Acest film prezintă viețile mai multor cupluri din New York în ziua de Anul Nou. Regăsim numeroși artiști de calibru în acest film: Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Robert De Niro, Halle Berry, Seth Meyers, Jessica Biel și mulți alții. Filmul vorbește despre cum să ierți, să acorzi o a doua șansă, cum să oferi ma mult celor din jur și, bineînțeles, petrecerea de Anul Nou care e în prim plan.

3. The Holiday. Amanda Wooda (Cameron Diaz) și Iris Simpkins(Kate Winslet) sunt două femei care se află în aceeași situație: au fost dezamăgite de bărbații din viața lor și sunt dornice să schimbe ceva. La 6000 de kilometri distanță una de alta, ele se hotărăsc să schimbe locuințele între ele de sărbători. Chiar dacă ultimul lucru pe care cele două îl caută este dragostea, vor fi plăcut surprinse de ce le-a rezervat destinul. Un film minunat, amuzant, care nu trebuie omis.

2. Shnow Queen. Povestea lui Kai și Gerba, doi tineri aparent străini, dar care ajung să se îndrăgostească unul de celălalt. Totul se schimbă când Kay este răpit de Regina Zăpezii, iar Gerba pornește în căutarea lui pentru a-l salva. Este o luptă acerbă, grea, din cauza gerului pe care trebuie să îl suporte Gerba, dar și a obstacolelor care îi ies în cale. Un film care ne arată că dragostea adevărată poate să învingă.

1. The Polar Express. Mai mulți copii pornesc în trenul magic spre Polul Nord pentru a-l vedea pe Moș Crăciun. Din acest film nu lipesc peripețiile, magia și năzbâtiile copiilor. Un film emoționant, frumos, care va fi pe gustul întregii familii.

Dacă nu ați văzut încă aceste filme, vă îndemn cu căldură să le vizionați împreună cu cei dragi vouă. Ne-am bucura să auzim și alte sugestii din partea voastră. Cu cât mai multe idei, cu atât mai multe filme de vizionat!

Redactor: Roxana Ursu