Acum ceva timp, perioada sărbătorilor de iarnă era cea mai frumoasă parte a anului. Însă timpul nu stă în loc, iar acum suntem mereu grăbiți și nu ne mai bucurăm așa cum o făceam înainte. Ca să redescoperim magia, nu trebuie să răsfoim vechiul album foto, ci doar să recreăm o atmosferă specifică, în 10 pași simpli.

1. Ajută un copil

Fii Moș Crăciun pentru o zi și adu zâmbetul pe fața unui copil. Îndeplinește visul celui care îi scrie Moșului și care așteaptă miracolul de Crăciun. Cu o simplă donație chiar poți face lumea mai frumoasă. Dacă nu știi unde poți ajuta, ai aici mai multe opțiuni de proiecte în care te poți implica: ShoeBox, Astăzi tu dăruiești, Lista lui Moș Crăciun. Joacă-te cu copiii, zâmbește-le pe stradă și redevino chiar tu copil pentru o zi!

large (1)

2. Participă la un Secret Santa

Cheamă-ți prietenii la o ciocolată caldă și apucă-te de scris bilețele cu nume. Un cerc de dat și de primit cadouri unii de la alții: ce e mai frumos decât să surprinzi și să fii surprins la rândul tău? Nu uita că totul rămâne secret!

16d1b443_secret-santa_zpsa85e0ed5

3. Încearcă să vezi și partea frumoasă a iernii

Chiar dacă îngheți zilnic, soarele nu mai apare, iar traficul e mai mult decât infernal, iarna îți oferă și motive pentru care să o iubești. Cui nu-i place să bea o ciocolată caldă și să asculte povești cu prietenii din copilărie? Sau un pahar de vin? Acum poți să citești tot ce nu ai citit când ai fost prea ocupat cu distracția, poți să dai o fugă în weekend la Predeal și să faci un om de zăpadă. Poți să asculți non-stop Radioul lui Moș Crăciun. Mergi la petreceri caritabile: te distrezi până în zori și ajuți și la strângerea de fonduri pentru cei ce nu au parte de o iarnă așa cum ar trebui. Sărbătorile înseamnă miros de scorțișoară și de portocale, filme și zâmbete, multe zâmbete.

large (9)

4. Oferă cadouri persoanelor dragi

Trimite o felicitare de sărbători celor plecați în străinătate. Surpriza va fi mult mai mare decât un mesaj trimis pe o rețea de socializare. Fă cadouri din inimă familiei și pune-le sub brad.

large (2)

5. Vizitează-ți bunicii

Fii recunoscător pentru tot ceea ce ți-au oferit și oferă-le puțin din timpul tău. Se vor bucura mai mult decât crezi. Nu le trebuie cadouri, tu ești cadoul lor pentru Crăciun.

large (10)

6. Trimite mesaje originale

Scrie mesaje personalizate. Sună-ți prietenii din copilărie. Vorbește cu oamenii de care ți-e dor. Învață să urezi „Sărbători fericite” în limba maternă a prietenilor internaționali.

large (7)

7. Fă un album foto

Fă ordine în pozele din laptop. De când nu ai mai scos o poză în format fizic? Dacă nu-ți amintești, acum este momentul perfect pentru a te ocupa de sortat fotografii din vacanțe. Și de ce nu, poate fi și un cadou perfect.

large (12)

8. Colindă

Consideri că ai trecut de acea vârstă când mergeai la toate casele de pe stradă și cântai și încântai vecinii? Atunci mergi cu un copil la colindat. Nimic nu e mai frumos decât să îl vezi fericit. Sau dacă vocea ta e făcută ca să fie auzită, contribuie la cel mai mare colind organizat de ING.

large

9. Organizează o seară de filme

„Home Alone” nu trebuie să lipsească de pe listă, indiferent că va fi o seară petrecută cu familia sau cu prietenii.

large (4)

10. Fă o listă cu lucrurile bune pe care le-ai făcut în timpul anului

large (6)

Bonus. Pentru un Crăciun mai altfel, aruncă o privire aici. Unde alegi să petreci sărbătorile?

sursa foto: weheartit.com