joi, decembrie 2, 2021
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSTOP 10 Cele mai trăsnite perle de la BAC 2017

TOP 10 Cele mai trăsnite perle de la BAC 2017

TOP 10 Cele mai trăsnite perle de la BAC 2017. După cum bine știm, luni, 26 iunie 2017, a avut loc BAC-ul la limba română. Motiv de tristețe sau de bucurie în rândul elevilor de clasa a XII-a? Depinde de situație. În ceea ce privește subiectele din acest an, acestea s-au dovedit a fi accesibile atât la profilul uman cât și la cel real. Cu toate acestea, perlele de la BAC nu au ezitat să apară nici anul acesta.

În ceea ce privește elevii de la profilul uman, aceștia au avut de redactat un eseu în care să prezinte relația dintre două personaje din romanul „Moromeții” de Marin Preda. În schimb, pentru cei de la real subiectul III cerea prezentarea particularităților de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. 

În orice caz, subiectele au fost accesibile celor care cunoșteau acțiunea operelor respective și puteau să-se exprime într-o limbă română corectă din punct de vedere gramatical. Ca de fiecare dată, însă, există și acele ”poame rele” care au creat răspunsuri penibile pe de-o parte, dar totodată, super amuzante.

Mai jos, găsiți o listă cu TOP 10 cele mai trăsnite perle de la BAC 2017.

1. „Eul liric aștepată răbdător, dar ea nu este nicăieri și atunci el îi aude numai glasul, care îi închide pleoapele”
2. „Eul liric este supărat că are aşa un suflet ca nufărul ce intră în ape şi nu mai iese. De departe, de aproape, totul s-a sfârşit şi nufărul a pierit!”

kn2li

3. „Eul liric este trist și pare să aibă boli nesfârșite, căzând într-o noapte adâncă și rece!”
4. „El s-a dus şi nu s-a mai întors, iar el visează cum îi spune o poveste, însă ea nu-l aude de unde o fi!”.

Se pare că eul liric a rămas neînțeles pentru elevii care au scos asemenea perle… 🙂 Ce ar mai suferii autorii acestor poezii dacă ar știi în ce fel este percepută creația lor de către liceenii din 2017.

În continuare, prezentăm o altă selecție de perluțe care aduc în prim plan concepția despre dragoste” a unor elevi care tocmai au susținut proba de bacalaureat.

5.  „Iubirea e ceva care îţi trece prin stomac, râgâi când nu mai ai sentimente.”

TOP 10 Cele mai trăsnite perle de la BAC 2017

6. „Ion este şmecher şi viclean cu Ana lui Baciu, o iubeşte pe după sobă şi o lasă cu burta la gură, nu ştiu cât il interesa pe el plodul, dar clar că vroia pământ”.

Și perluțele care au umplut paharul…

7. „Ghiţă ştia el că nu e bărbat ca să o facă pe Ana aia fericită aşa că lasă sa i-o pună Samadaul care era bărbat bine şi care ştia să manevreze doamnele de la ţară ca ea”.
8.„Ion ăla i-o trage ăleia după sobă, cu ta-su de faţă. Aşa fraier era parcă nu mai era altă casă.”5543864653_5ac1097dce_b

 

9. „Cât despre Florica nu pot spune că a fost cheie de biserică, când cu Ion când cu Vasile Baciu, nu-i mai ajungeau şi ei bărbaţii”.
10. „Romanul psihologic Moara cu noroc îl are ca protagonist pe Ştefan Gheorghidiu care o omoară pe Florica cu o sapă. Ea studentă la litere, fiind sensibilă, moare brusc, fără să respire.”

 

Nu știm ce reacție aveți voi, dar noi ne-am amuzat copios de TOP 10 cele mai trăsnite perle de la BAC 2017. 🙂

giphy

sursă info: adevărul.ro, ziarpiatraneamt.ro,

sursă foto: omaga.ro, memecenter.com

Andreea Croitoru
Studentă la Publicitate și Graphic Design, sunt o fire ambițioasă ce luptă mereu pentru ceea ce și-a propus. Îmi place să jonglez cu literele, simt că în scris mă pot exprima cel mai bine. Am o adevărată pasiune pentru călătorii, mi-e drag tare să descopăr locuri noi. De asemenea, cred cu tărie că viața-i frumoasă și merită trăită din plin, de aceea, încerc să mă bucur de fiecare moment.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular