Top 10 cele mai stupide morti

  0
  1476

  deatth

  O lege nescrisă spune că în lumea asta nu poţi scăpa de două lucruri: de impozite şi de moarte. Moartea e inevitabilă și tristă, însă, în unele cazuri, un deces absurd îți poate descreți involuntar fruntea. Iată un top al celor mai stupide morți:

  1. Alex Mitchell: a murit de râs

  Dacă crezi că nu poţi muri de râs, află că te înşeli. Alex Mitchell în vârstă de 50 de ani a murit de râs în 1975, urmărind un episod din serialul de comedie The Goodies, difuzat de BBC în acea perioadă. Cauza morţii a fost insuficienţă cardiacă. Soţia sa le-a mulţumit producătorilor serialului pentru ultimele momente fericite ale soţului său.

  2. Tycho Brahe: nu a mers la toaletă în timp util

  Tycho Brahe a fost unul dintre cei mai importanți astronomi danezi ai secolului XVI. Descoperirile lui au stat la baza teoriei gravitaționale. În secolul XVI, a te ridica de la masă înainte ca toți ceilalți să termine de mâncat era o mare insultă. Aflat la un banchet, după ce consumase o cantitate înfiorătoare de alcool, dintr-un exces de politețe, Brahe nu s-a scuzat pentru a merge la toaletă, cu toate că nevoia îi dădea ghiont. Vezica avea să i se blocheze, lucru care a dus la moartea sa, 11 zile mai târziu.

  3. Prezentatoarea TV Christine Chubbuck: s-a sinucis în direct

  Poate cea mai controversată moarte este cea a prezentatoarei TV Christine Chubbuck, angajată a postului de televiziune Channel 40. Aceasta a anunțat în timpul unei emisiuni că va urma o premieră absolută: a scos un revolver și s-a împușcat în cap. Imaginile au fost transmise în direct.

  4. Eschil: un vultur i-a aruncat o țestoasă în cap

  Eschil este considerat părintele tragediei universale. În 458 I.H., Eschil a vizitat Sicilia pentru ultima oară în viața sa. În 456 se afla în orașul Gela, când un vultur, confundându-i chelia cu o piatră, i-a aruncat în cap o țestoasă. Lovitura a fost letală pentru scriitorul grec.

  5. Adolf Frederick al Suediei: a mâncat prea multă budincă

   Pe 12 februarie 1771, după o masă îmbelșugată constând în caviar, crevete, hering afumat și sampanie, regele a exagerat „puțin” și cu desertul, budinca fierbinte venindu-i de hac. Regele a murit de indigestie. A ramas în istoria suedeză ca „regele care a mâncat până a crăpat”.

  6. Ivan McGuire: şi-a uitat paraşuta când a sărit din avion

  Săritor cu paraşuta profesionist, Ivan McGuire s-a decis într-o zi în 1988 să îşi filmeze săritura de la înălţimea de 3000 de metri. S-a apucat repede de treabă, şi-a luat camera şi a sărit. Doar că în cădere şi-a dat seama că şi-a uitat paraşuta!

  7. Mark Gleeson: mort prin asfixie, din cauza tampoanelor pentru femei

  Să mori din cauza tampoanelor pare ireal, dar asta a păţit Mark Gleeson, când într-o noapte din 1996 pentru a nu mai sforăi şi-a introdus două produse de igienă feminină în nări. A murit asfixiat în somn.

  8. Hans Steininger: şi-a rupt gâtul din cauza bărbii sale lungi

  Australianul Hans Steininger era faimos pentru barba sa, care se pare că era cea mai lungă din lume (aproape 1,4 m) dar care i-a adus şi moartea. În 1567, a izbucnit un incendiu în oraş şi în grabă, Hans a uitat să îşi strângă barba. Din greşeală, a călcat pe ea, şi-a pierdut echilibrul, s-a împiedicat, a căzut şi şi-a rupt gâtul.

  9. Atilla Hunul: i-a sângerat nasul în noaptea nunții

  În 453 I. H., Atilla s-a însurat cu o țărancă pe nume Ildico. În ciuda reputației sale de luptător feroce, când venea vorbea de banchet, Attila mânca și bea puțin. În seara nunții a făcut exces și s-a îndopat cu băutură și mâncare. În timpul nopții a început să-i sângereze nasul, dar Attila era prea beat să observe. A murit înecat în propriul sânge.

  10. Isadora Duncan: și-a rupt gâtul în timp ce își conducea decapotabila

  Dansatoarea Isadora Duncan a murit cu gâtul rupt în timp ce-și conducea decapotabila. Eșarfa ei era atât de lungă încât s-a prins în roata din spate a mașinii și a strangulat-o pe Isadora.

  Sursă foto: yupi.md