To all the boys I've loved before
sursa foto: cinemagia.ro

Cred că ajunse fiind la o vârstă, multe fete încep să viseze la acel băiat care să le sucească mințile. Dar între vis și realitate există scutul de realitate de care trebuie să ne lovim ocazional. Liceul e perioada care se spune a fi cea mai frumoasă din viață, întrucât ne pune la dispoziție noi modalități prin care să creștem și să cunoaștem noi oameni, care ne pot influența într-un fel sau altul.

Așa cum ne-a obișnuit, platforma Netflix a adus pe micile și marile ecran un nou film despre viața de adolescent și prima iubire cu toate suișurile și coborâșurile ei, cu dramele și anxietatea care însoțesc fiecare vârstă. Însă, de această dată, ecranizarea e făcută într-un mod inedit. Pe lângă faptul că este realizată după o carte, are ca personaj principal o fată asiatică fără a o transforma într-un stereotip al rasei sale, spre mulțumirea fanilor care se simt reprezentați.

To all the boys I’ve loved before spune povestea Larei Jean, o adolescentă de 16 ani, copilul mijlociu a unei familii din clasa de mijlocie din Portland. Deși Lara Jean este foarte apropiată de cele două surori ale sale, Margot (Janel Parrish) și Kitty (Anna Cathcart), secretul său o aruncă într-un continuu conflict interior: crede că este îndrăgostită de iubitul surorii sale, Josh (Israel Broussard). Îi scrie acestuia o scrisoare pe care o pune într-o cutie în care se află alte patru scrisori, adresate câte unui băiat de care aceasta a fost îndrăgostită de-a lungul timpului.

După ce Margot pleacă la facultate și se desparte de Josh, prietenia dintre ea și fostul iubit al surorii sale devine mai distantă, pentru a pune capăt oricărei tentative de sentiment pe care o nutrește față de aceasta. Sora sa mai mică, Kitty, într-o încercare disperată de a o ajuta să-și facă mai mulți prieteni și să iasă din casă, trimite cele cinci scrisori fiecăruia dintre destinatarii săi.

Astfel, cei cinci băieți află despre sentimentele fetei și își exprimă părerea de rău la adresa ei. Acest lucru produce o schimbare în viața Larei Jean, forțată fiind să vorbească despre ce a simțit cu toți cei care au primit scrisoarea. Incapabilă să își accepte situația și să vorbească cu Josh, intră într-o falsă cu relație cu un personaj neașteptat: căpitanul echipei de fotbal și cel mai popular băiat din liceu, Peter Kavinsky (Noah Centineo). Cum poate evolua relația dintre un băiat ca el și o fată care se credea invizibilă până la momentul aflării adevărului? Asta puteți afla urmărind filmul.

Personal, mi-a plăcut foarte mult acest film datorită faptului că a arătat partea adesea neînțeleasă a adolescenței, prima iubire și momentele dificile prin care trece un adolescent în drumul descoperirii de sine. Eroina este de asemenea jucată de o actriță asiatică, ceea ce aduce un bonus de diversitate, pe lângă faptul că unul dintre băieți este un gay de culoare. E ușor de vizionat și de înțeles și aduce în prim plan lucruri pe care adulții le evită și le pun pe baza hormonilor. Fără clișeele clasice și cu mult haz, To all the boys I’ve loved before poate fi vizionat pe Netflix de către oricine are chef de o evadare din cotidian.