Tinerii din România cer să fie ascultaţi!

0
523

Forumul Tinerilor din România, federație națională în domeniul tineretului, ce reunește 155 de organizații membre, a organizat în perioada 20 – 23 noiembrie 2014, prima ediție a Consiliului Național al Tinerilor din România.

Pe parcursul a trei zile de dezbateri și ateliere de lucru, 300 de tineri din întreaga țară și-au stabilit prioritățile pentru dezvoltarea unui proiect de țară pentru România, care să aibă în centru TINERII. Principalele priorități stabilite în cadrul Consiliului Național al Tinerilor din România au fost reunite în Rezoluția „Tineri pentru România”, ce își propune să fie un document strategic pentru dezvoltarea politicilor publice în domeniul tineretului.

Primul Consiliu Național al Tinerilor din România a reprezentat un proiect de anvergură, unic pentru tinerii din țară, prin intermediul căruia ne-am propus să aducem pe agenda publică (a instituțiilor statului, ONG-urilor, patronatelor, sindicatelor) viziunea tinerilor cu privire la domeniile care au impact direct asupra lor, realizat cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului, Blocului Național Sindical – Organizația de Tineret, Consiliul Național al Elevilor și Global Shapers Bucharest Hub și parteneriatul strategic al Institutului Aspen România.

În cadrul dezbaterilor și atelierelor de lucru au fost prezenți factori de decizie relevanți pentru politicile de tineret din România, precum domnul Eugen TEODOROVICI – Ministrul Fondurilor Europene, doamna Aurelia CRISTEA – Ministrul pentru Dialog Social, domnul Dragoș ANASTASIU – Președinte Eurolines, domnul Marian STAȘ – Președinte „Liderii Mileniului Trei”, domnul Răzvan PASCU – consultant marketing turistic, dar și reprezentanți ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice, antreprenori, profesori și alți experți pe diversele subiecte abordate.

Forumul Tinerilor din România își asumă responsabilitatea menținerii dialogului continuu cu tinerii din România prin permanentizarea Consiliului Național al Tinerilor și prin transpunerea în practică a priorităților din Rezoluția „Tineri pentru România”.

„Prin Consiliul Național al Tinerilor din România am reușit să creăm spațiul propice exprimării libere a nevoilor tinerilor din România. Pentru prima dată am vorbit despre ce ne dorim pentru noi și pentru țara în care trăim. Este de datoria Forumului să ducă mai departe propunerile noastre și să catalizeze demersul de transformare a lor în acțiuni concrete, care să genereze schimbări la nivelul cel mai profund”, declară Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

„Consiliul Național al Tinerilor din România probează că tinerii doresc să își asume un rol activ în procesul decizional, proces menit să construiască o țară în care există locuri de muncă, acces la servicii publice, protecție socială, oportunități reale și nu în ultimul rând o țară care pe viitor va fi cu siguranță a tinerilor. Tinerii au demonstrat că au energie, idealism, inspirație, motivație, determinare și înainte de toate, au demonstrat că le pasă. Au arătat că le pasă de viitorul lor și de viitorul țării lor, de viitorul prietenilor și de viitorul părinților lor”, afirmă Florian MARIN, Președintele Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical.

 10367584_724065697688788_1401385171212553982_n