Tinerii care împlinesc 18 ani vor beneficia de transport gratuit cu trenul în UE

0
322
transport gratuit cu trenul în UE

Tinerii care împlinesc 18 ani vor beneficia de transport gratuit cu trenul în UE

Veștile bune continuă să vină pentru tineri. Dacă în 2017 elevii și studenții români au primit gratuitate pentru transportul feroviar în interiorul țării, se pare că în anul 2018 vor beneficia și de transport gratuit cu trenul în UE.

Proiectul a fost propus de europarlamentarul român Siegfried Mureșan. Propunerea sa a survenit în raportul privind prioritățile politice ale Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene din 2018. Pe 15 martie 2017, inițiativa a fost aprobată cu majoritate de voturi.

Mureșan a susținut programul DiscoverEU. Acesta propune ca fiecărui tânăr european care împlinește 18 ani să îi fie acordat un bilet de tren gratuit, valabil 30 de zile în toate țările membre ale Uniunii. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi și va fi implementat în decursul anului 2018.

Biletul pentru transport gratuit cu trenul în UE va fi acordat doar tinerilor care vor împlini 18 ani în timpul desfășurării proiectului. Scopul celor de la DiscoverEU este să promoveze diversitatea și toleranța interculturală în rândul tinerilor cetățeni europeni.

Cum ar putea fi dezvoltat DiscoverEU?

Una dintre propunerile pentru dezvoltarea acestui proiect are în vedere stabilirea valabilității biletului de transport gratuit cu trenul în UE. În acest sens, există sugestii ca tichetul să fie valabil pe trei ani.

Cum sunt justificate aceste idei? Ele susțin că nu toți tinerii de 18 ani vor putea călători în prima lună după aniversarea lor. Motivele ar putea surveni din numeroase rațiuni, fie că este vorba despre examene sau de probleme financiare.

Comisarul european pentru Economie, Gunther Oettinger, a precizat că: „Indiferent de când vor începe negocierile și când se vor finaliza, anul 2018 va vedea Marea Britanie ca un membru cu drepturi depline și cu obligațiile aferente”. Așadar, Brexit-ul nu va produce modificări asupra programului, iar tinerii care își doresc să călătorească în Anglia vor avea oportunitatea să o facă prin intermediul DiscoverEU.

Toți tinerii din cadrul Uniunii Europene care împlinesc 18 ani vor beneficia de transport gratuit cu trenul în UE,  în 2018, timp de o lună, în tot spatiul comunitar. 

sursă foto: ultraculture.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.