Românii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Naţională a României, zi ce încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitatea Naţională şi marchează momentul creării României Mari. În lumea modernă, tot mai grăbită şi mai superficială, trebuie să reînvăţăm să vorbim despre valorile româneşti, să le descoperim, să mergem pe traseul poveştilor inspiraţionale. Susţinând oameni mari, cunoscuți pentru reușitele lor, adevărate exemple de urmat, trezim speranţa, motivăm şi inspirăm generaţiile viitoare în a-şi urma visul. Ei sunt cei care care seamănă în noi sentimentul de mândrie naţională, a căror nume răsună şi la noi în ţară, şi peste graniţe.

Născut chiar pe 1 decembrie 1993, Ionuţ Budişteanu este un tânăr de 20 de ani care a gândit şi a perfecţionat un sistem de automatizare computerizată, prin care un automobil se poate conduce singur, a fost inclus de revista Time pe locul nouă în topul celor mai influenţi 16 adolescenţi din lume, fiind în acelaşi timp singurul dintre aceştia care a demonstrat excelenţă într-un domeniu ştiinţific şi tehnic. Într-un moment în care universităţi celebre din America şi Europa i-au deschis larg uşile, inventatorul român a ales să studieze în România, mai precis la Facultatea de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii Bucureşti. În competiţiile internaţionale poartă cu mândrie tricolorul românesc, îşi iubeşte ţara şi crede că şi în România se poate face perfomanţă, atâta timp cât nu fugi din ea.

yupi.md

Max şi Daniel Zielinski sunt doi arhitecţi români, fraţi gemeni, ce au uimit lumea cu designul lor revoluţionar. Au plecat din ţară la 22 de ani, iar după numai patru ani munceau la Londra, la cea mai mare firmă de arhitectură din lume. În prezent fac istorie în domeniul lor, au un portofoliu incredibil; printre proiectele lor de suflet se numără turnul de 300 de metri al Băncii Naţionale din Kuweit şi un alt proiect de 17 miliarde dolari, ce constituie una din minunile civilizaţiei moderne, respectiv primul oraş din lume cu poluare zero. Cei doi împlinesc, la Londra, visul fondatorului Apple, Steve Jobs, prin construcţia sediului gândit de acesta în 2009. Proiectul va fi terminat în 2016, timp în care arhitecţii vor lucra şi la alte proiecte măreţe.

Pasionat de matematică încă din şcoala primară, Omer Cerrahoglu, în vârstă de doar 19 ani, poate fi considerat un geniu, dovedindu-şi deja valoarea la concursurile naţionale şi internaţionale la care a participat în ultimii ani. Este, de departe, cel mai prolific tânăr matematician al României,  fiind unul din componenții lotului de matematică al României. A participat la ultimele patru Olimpiade Internaționale de Matematică, cele din 2009, 2010, 2011 și 2012, concursuri la care a obținut medalii de aur şi argint. S-a plimbat în toată lumea, nu îi place stilul de viaţă al americanilor, dar ştie că acolo se oferă cea mai bună educaţie. De aceea îşi va călca pe inimă şi va merge să studieze la Harvard sau Princeton. Apoi însă, înapoi, acasă: „E foarte important să primeşti o educaţie bună, şi dacă în America e cea mai bună, mă voi duce acolo. Dar apoi mă întorc. Precis mă întorc.”

viitoriolimpici

Aceste poveşti nu se termină niciodată, căci România are cu ce se mândri, are oameni de aur care ne îmbogăţesc patria şi ne umplu sufletele de bucurie la reuşitele acestora. Ei, tinerii, sunt viitorul unui stat prosper şi recunoscut de către marile puteri ale lumii, ei au puterea de a aduce schimbarea şi de a reaminti oamenilor de speranţă, demnitate şi altruism. La mulți ani România!

Sursă poze:

viitoriolimpici.ro
yupi.md