Antreprenoarea prezentată astăzi este Gabriela Shalev, o tânără mămică, extrem de talentată, ea fiind creatoarea din spatele brandului “Cosmique Boutique”. Gabriela ne-a atras atenţia, încă de la început, prin produsele sale, ce sunt cu adevărat deosebite, dar mai ales datorită entuziasmului cu care ne-a vorbit despre pasiunea sa, pasiune ce vă este împărtăşită şi vouă, de către tânăra întreprinzătoare, în cele ce urmează:

10466878_698821213500824_1766377707_n

1. Povesteşte-ne puțin despre tine: pasiuni, hobby-uri,dorințe.

Mă consider o persoană, uneori, prea libertină și deschisă sufletește pentru omenirea din ziua de astăzi, ceva asemănător cu „a fi una cu natura”. Probabil că și de aceea multe din pasiuni și plăceri au la bază o legătură puternică cu mediul înconjurător, animalele și cu omul, ca esență pe această planetă. Obișnuiesc să citesc cărți, le savurez într-un ambient liniștit, în natură, sau chiar în haosul orașului! Îmi plac caii și mai ales să călăresc, plimbările în natură, apa; ador să interacționez cu oameni diferiți și să privesc viața prin prisma lor. Fiind o fire schimbătoare, nu am hobby-uri stabile, dar mai practic sporturi ca tenisul, înotul, plimbări cu bicicleta, scufundări. Experimentez mai tot ce îți oferă societatea. Cel mai mult îmi doresc ca omul să își descopere scopul și să scoată la suprafață bunătatea și înțelegerea pentru ordinea firească a lucrurilor.

2. Care este motto-ul după care-ți ghidezi viața?

Viața este ca un râu, mereu curgător și în continuă schimbare. Go with the flow și nu te opune sentimentelor.

3. Ştiu că eşti o tânără mamă şi totodată un antreprenor aflat la început de drum. Cum reuşeşti să îmbini cele două vieţi?

Nu știu de ce mă amuză această întrebare, poate pentru că fiind perfecționistă nu văd încă reușita în ceea ce fac, decât o exprimare a nevoii de a crea și de a da sens unor lucruri practice care să ușureze din treburile personale. Este greu să te împarți atunci când ești dedicat unei persoane aflate la început de viață, dar neavând multe opțiuni înveți să-ți administrezi timpul mai eficient și, cel mai important, înveți să ceri ajutor. De cele mai multe ori, profit de orice ocazie de a lucra, cu ajutor din partea cunoscuților, ori renunț la somnul de frumusețe.

4. Ne poți descrie, pe scurt, în ce constă business-ul tău și care sunt cele mai mari provocări în domeniul în care activezi?

Activitatea de bază este croitoria prin care încerc să intru în viața oamenilor și să creez produse personalizate, refolosibile, utilizabile în diferite moduri și rezistenţe în timp. Mai mult, vreau să ajut la reciclarea materialelor textile, transformându-le în ceva frumos și util. Spre exemplu, ideea de bază au fost coșurile ce le poți spăla și călca și în care să poți depozita diverse obiecte din casă pentru a păstra o ordine ambientală atunci când nu ai timp de nimic. Puteți vedea o parte din creații pe pagina de facebook Spațiul COSmic (adresa: http://www.facebook.com/cosmique.boutique).

Încă sunt la început și vreau să diversific activitatea creând jucării, genți, produse utile în călătorii, făcând workshop-uri pentru orice vârstă, și multe altele. Am în plan o idee prin care cred că se pot înlocui obișnuitele pungi de cadou, să mai salvăm puţin planeta! Nu sunt vreo activistă înrăită, dar îmi pasă.

Chestia este că în acest domeniu al croitoriei, originalitatea și intuirea nevoii personale a fiecăruia sunt cele mai mari provocări; pe lângă faptul că este dificil să deschizi mintea consumatorului obișnuit spre a deveni un om calculat și a nu irosi, doar pentru că i se oferă.

10362437_698821223500823_827547352_n

5. Care este cea mai mare satisfacție în business-ul pe care il ai?

Cea mai mare satisfacție este momentul în care reușesc să vizualizez un produs, apoi lucrul manual, și cel mai mult produsul final. Tot așa, îmi crește inima atunci când cineva apreciază cu sinceritate munca și sensul a ceea ce încerc să transmit.

6. Pe lângă studii, training-uri şi programe, ce calităţi ar trebui să mai aibă un om sau o echipă atunci când vrea să-şi lanseze o afacere?

Nu știu cât sunt în măsură să vorbesc despre asta, fiind, momentan, de una singură, dar apreciez curajul, respectul față de gândirea altuia, capacitatea de a fi receptiv, sinceritatea, perspectiva largă vizavi de nevoile personale și sociale și, evident, puterea de negociere în fața unui adevăr universal.

7. Când ți-ai lansat initiativa, te-ai lăsat ghidată de cărţi, studii sau ai ținut cont de greşelile altor antreprenori, încercând astfel să le eviți?

În mare parte, am fost atentă la ceea ce împărtășeau oamenii din jur și m-am lasat ghidată de câteva idei care mi s-au întipărit în minte. Așa am reușit să depășesc stadiul de idee scrisă și să mă concentrez pe calitățile pe care le am. De exemplu, la început obișnuiam să notez orice idee îmi trecea prin cap și nu apucam să duc la finalitate produsul, dar de când mi-a spus cineva:  „Oprește-te din gândit!”, au început să se miște lucrurile.

8. Care este cel mai mare risc pe care ți l-ai asumat, ca om de afaceri?

Știu că sună a clișeu, dar, evident, eșecul. Sunt dăți când îmi imaginez un produs și în realitate iese complet diferit de ceea ce am plănuit.

9. Ai făcut greşeli? Dacă da, care ar fi cea din care din care ai învățat cel mai mult?

Am înțeles că pentru vizibilitate este indicat să fii pregătit cu câteva produse pe care să le poți promova în orice ocazie și cu care să faci demonstrații care să definească exact utilitatea lor, altfel riști ca cei din jur să rămână dezorientați la vederea unor lucruri nemaivăzute. Așa că este important felul în care te promovezi și pot spune că este o zonă căreia nu i-am acordat foarte mare atenție și unde am întâmpinat primele dificultăți.

10. Care ar trebui să fie măsurile pe care să le ia statul astfel încât un tânăr antreprenor să îşi poată contura o pantă ascendentă?

Să spunem că, pentru început, ai nevoie de un spațiu de lucru unde să îți poți desfășura activitatea. Aici statul ar putea veni în ajutorul celor ce nu au posibilitatea unui start și să îi susțină financiar pe o perioadă limitată.

11. Un sfat pentru cei care doresc sa îşi creeze din pasiune un business?

Să ia în calcul faptul că există mulți oameni talentați și că unicatele nu se compară, doar se îmbunătățesc.

Sursă poze: arhivă personală