Tineri antreprenori: Alexander Stoica-Marcu

  0
  1020

  Alexander este un adolescent ambiţios, perseverent, ce luptă cu entuziasm şi determinare pentru visurile lui. La nici 18 ani, acesta deţine deja trei business-uri, iar pasiunea lui pentru antreprenoriat depăşeşte limite în fiecare zi. Are planuri mari pentru viitor, iar tot ce îşi doreşte acum este ca povestea lui să se facă auzită şi în ţară, şi în afara ei. Vă provoc să îl cunoaşteţi şi voi, în rândurile care urmează, pe acest tânăr decis să schimbe lumea, prin tenacitatea şi determinarea lui.

  For Blog 2

  1. Povesteşte-ne puțin despre tine: pasiuni, hobby-uri, dorințe.

  Mă numesc Alexander Stoica-Marcu, am 17 ani şi sunt elev la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, din Constanţa. Îmi place să citesc articole financiare sau articole despre afaceri şi oameni de succes. Iubesc să ajut oamenii care au business-uri în early stage. Ca hobby-uri, joc tenis de câmp şi îmi place să mă plimb şi să observ cum afacerile din Constanţa se dezvoltă. Îmi doresc să ajung cel mai bogat om de pe planetă. Cred în visul meu şi simt, pe zi ce trece, că sunt pe calea cea bună.

  2. Care este motto-ul după care-ți ghidezi viața?

  “Succesul este capacitatea omului de a trece de la un eşec la altul, fără să îşi piardă entuziasmul.” Am trecut şi eu prin foarte multe eşecuri şi niciodată nu mi-am pierdut entuziasmul. Mă mai ghidez după un motto pe care l-am creat eu: “Pentru a avea succes, primul pas este să gândeşti pozitiv.” Întotdeauna gândesc pozitiv şi nu renunţ, indiferent de ce ar s-ar întâmpla.

  3. Ce înseamnă să fii un tânăr antreprenor în România?

  Să fii antreprenor în România este un lucru riscant, zic eu, dar în acelaşi timp, o experienţă ce îţi oferă cele mai mari satisfacţii, atât pe plan profesional, cât şi pe plan financiar.

  4. Ne poți descrie în ce constă business-ul tău și care sunt cele mai mari provocări în domeniul în care activezi?

  Am început cu o mică afacere, în materie de materiale publicitare, mai exact Insignus-insigne personalizate. După mai bine de un an de la înfiinţare mă pot declara lider pe piaţă şi am de gând să mă menţin pe această poziţie multă vreme de acum încolo. Totuşi, îmi doresc să mă dedic în perioada următoare creşterii şi dezvoltării ultimului meu business. Al doilea business se numeşte Mixture’s Events, intermediere de servicii pentru evenimente , un concept unic în Constanţa. Al treilea business şi ultimul, pe care îl pot numi şi cel mai măreţ dintre toate, cel în care îmi depun toată munca şi energia, se numeşte Serve Hotel, o aplicaţie software dedicată unităţilor de turism, cu scopul de a îmbunătăţi radical calitatea serviciilor. Mai exact, eu ofer turiştilor o aplicaţie ce pune la dispoziţia acestora toate facilităţile unităţii de turism la care s-au cazat, printr-un device conectat la internet. Aplicaţia are multiple beneficii: creşte vânzările unităţilor de turism, şederea turiştilor va fi una cât se poate de relaxantă şi plăcută, şi,sper eu, vom creşte incoming-ul de turişti străini în România.

  Alexander

  5. Cum ești privit de cei care au o vârstă și o experiență mai mare decât a ta?

  De foarte multe ori încerc să evit să îmi spun vârsta, deoarece reprezintă un dezavantaj pentru mine. Eu consider că nu există vârstă pentru domeniul antreprenorial.

  6. Care este cel mai mare risc pe care ți l-ai asumat ca antreprenor?

  Cred că cel mai mare risc pe care mi l-am asumat, în calitate de antreprenor, a fost să încep primul business, deoarece nu aveam nicio experienţă în domeniu, dar am rămas optimist pe tot parcursul timpului şi am învăţat treptat. Recunosc, în primele luni de la înfiinţare, nu am avut clienţi şi chiar ajunsesem să mă întreb dacă funcţionează afacerea pe care am pornit-o. Lucrurile au început să ia o întorsătură pozitivă odată cu primul client. Comenzile au început să vină, provocările erau din ce în ce mai mari, eu învăţam din ce în ce mai mult despre cum să controlez business-ul meu.

  7. Ai făcut greşeli? Dacă da, care ar fi cea din care ai învățat cel mai mult?

  Cea mai mare greşeală pe care am făcut-o până acum a fost nerespectarea planului de afaceri, de la primul business. Oamenii din greşeli învaţă, asta doar dacă sunt conştienţi de faptul că au greşit. Eu sunt conştient de fiecare greşeală pe care o fac.

  8. Ce planuri de viitor ai?

  Îmi doresc să ajung milionar până la 20 de ani şi să urmez o facultate în domeniu, tind foarte mult spre Academia de Studii Economice din Bucureşti.

   9. Ce te motivează să continui?

  Cel mai mult mă motivează succesul. Există şi persoane în jurul meu care mă încurajează: familia, prietena mea şi, nu în ultimul rând, mentorul meu-doamna Ruxandra Ogrendil – Managing Partner at Pathfinder Management&Consulting.

  10. Ai vreun sfat pentru cei care doresc să urmeze o carieră în antreprenoriat?

  Cel mai bun sfat pentru toţi cei care vor să urmeze o carieră în antreprenoriat, indiferent de vârstă, este să nu renunţe niciodată. Gândirea pozitivă, indiferent de moment, este principalul motor în cariera de antreprenoriat.

  Pentru cei care doresc să îl contacteze pe Alexander sau să afle mai multe informaţii despre business-urile lui, sunt rugaţi să trimită un email la adresa: insignus@ymail.com sau să îi viziteze profilul de LinkedIn: https://www.linkedin.com/pub/alexander-stoica-marcu/86/1b8/3bb.

  Sursă poze: arhivă personală

   

  Articolul precedentCasino Loyall la Teatru Alandala
  Articolul următorConsole Wars
  Sunt o persoană optimistă şi dornică să afle lucruri noi. Îmi place să scriu şi să îmi exprim părerile despre subiectele de actualitate. Consider că tinerii sunt principalii vectori ai schimbării în societatea romanescă şi că viitorul acestei ţări este în mâinile lor. În rest, sunt un tânăr cât se poate de normal cu preocupări specifice vârstei. Îmi dau seama când fac greşeli şi încerc să nu le mai repet.