Timishort Film Festival Visit la Poiana Urbana

  0
  159

  timishortȘtim cu toții de Poiana Urbană, seria de evenimente din Piața Universității la care toți putem participa gratis. Ei bine, pe lângă concerte, se mai întâmplă, uneori, niște proiecții de scurtmetraje. Duminică, pe data de 25 august, către finele de vacanță, Poiana Urbană a găzduit Timishort FilmFest Visit. Cu alte cuvinte, nici mai mult nici mai puțin de 4 scurtmetraje ne-au încântat (pe cât au putut, săracele) simțul vizual.

  Am văzut următoarele:

   

   

  Stammering Love/ L’amour bègue în regia lui Jan Czarlewski, 20 de minute. O poveste despre un tânăr de 23 de ani, inteligent și drăguț care se bâlbâie. Vă puteți închipui cum reacționează la o întâlnire cu o fată pe care o mai și place pe deasupra. Încurajat, totuși, de cineva din exterior, acesta încearcă să o atragă pe Victoria, o fată simpatică pe care a cunoscut-o în timp ce se afla la o sală, boxând. Are dificultăți în a pune două cuvinte unul lângă celălalt, dar cumva, pare să reușească ce-și propune.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=6y9W6TyUAB4[/youtube]

  Animal Day/ Djurens Dag în regia lui Tommi Seitajoki, 22 de minute. O poveste a unei tinere artiste pe nume Ylva care trăiește izolată în apartamentul mizer, deprimat și foarte înghesuit, spionându-și vecinul pe nume Henrik, de care este îndrăgostită, în secret. Într-o zi, orașul participă la o mascaradă, toți locuitorii purtând măști de animale. Ea-și pune o mască de pisică, pleacă în urmărirea vecinului. După ce ajung în același loc, Ylva trece printr-o criză de panică. Noroc că Henrik nu se dă bătut atât de ușor.

  [vimeo height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://vimeo.com/38793694[/vimeo]

  La vie parisienne în regia lui Vincent Dietschy, 35 de minute. Comedie franțuzească cu iz de muzical cu trei personaje: Marion, Pierre și Remi. Primii doi formează un cuplu cu o viață destul de banală. Ea, o femeie frumoasă a cărei nevoi nu sunt mereu luate în considerare și el, un individ gelos, nesigur pe sine. Remi, o feblețe a lui Marion încă din tinerețe, le dă acestora viața peste cap de câteva ori.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=ajSW6RJIYeI[/youtube]

  Social Butterfly în regia lui Lauren Wolkstein, 15 minute. O poveste scurtă în care Chloe primește o vizită surpriză, a unui personaj până la final necunoscut, în timpul petrecerii sale de 18 ani. Vizita acesta nefamiliară presupune și o aventură a vieții sale, ceva ce ea n-a mai cunoscut până acum. Ceva inovativ. Și interesant.

  [vimeo height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://vimeo.com/59899515[/vimeo]

  Mi-ar fi plăcut să-mi placă un pic mai mult tot ce-am văzut. Totuși, vă recomand să le urmăriți pe toate cu atenție. Poate vedeți ceva ce ochiul meu obosit a omis.