duminică, iulie 14, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipTIFF revine pentru toți consumatorii de cinematografie în perioada 31 iulie -9...

TIFF revine pentru toți consumatorii de cinematografie în perioada 31 iulie -9 august

TIFF revine pentru toți consumatorii de cinematografie din Romania! Aflat la a 19-a ediție, Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între  31 iulie și 9 august 2020. Deși amânat inițial din cauza restricțiilor pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, anul acesta TIFF ne promite o ediție de vară cu multe proiecții în aer liber, atmosferă boemă și care va avea în continuare motto-ul #staysafe.

Festivalul va avea deschiderea oficială, cât și gala de închidere în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în inima orașului. Spectatorii se vor putea bucura de minunatele proiecții în: Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida sau în curtea Institutului Francez. Alte spații de proiecție vor fi anunțate în curând.

Proiecțiile vor fi organizate în mare parte în aer liber, având spații clar delimitate, iar scaunele vor fi poziționate la distanță unele de altele în conformitate cu prevederile legale. Accesul se va face prin culoare care să permită triajul spectatorilor.

Președintele festivalului, Tudor Giurgiu afirmă:

„Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor”

Organizarea proiecțiilor de interior va fi planificată după ce autoritățile vor adopta măsurile care se impun în cazul sălilor de cinema. În majoritatea țărilor europene ocuparea spațiilor din sălile de cinema se face în proporție de până la 50%.

În cadrul TIFF și câteva dintre proiecte își vor continua cursul, unele adaptate normelor de siguranță și  unele online astfel:

  • Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film, va avea loc atât online, cât și offline.
  • Let’s Go Digital! (atelierul de film pentru liceeni) se va desfășura exclusiv online.
  • Înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban rămân valabile, iar cele pentru
  • Competiția Locală continuă până pe 30 iunie, deci încă mai e timp sa te înscrii!

Detaliile de înscriere și mai multe despre modul de desfășurare vor fi anunțate în curând pentru  fiecare program în parte.

Dacă vrei să te alături echipei TIFF ca și voluntar pentru a participa activ la o minunată experiență cinematografică te poți înscrie aici!

Abonamentele pot fi achiziționate de pe tiff.eventbook.ro și, în curând,de pe aplicația oficială TIFF 2020.

 Cei care și-au păstrat abonamentele cumpărate la începutul anului le pot folosi la evenimentul actual.

 

Sursă info: https://ilovecluj.ro/

Sursă foto: Romania Insider

Vali Stanciu
Vali Stanciu
O fire boemă care iubește mult cărțile și tot ce ține de artă. Cuvintele sunt aripile ce mă înalță în universul visării, deasupra monotoniei cotidiene.
RELATED ARTICLES

Most Popular