Tiberiu Uşeriu

Tiberiu Uşeriu, românul care a câştigat cel mai greu maraton din lume pentru a doua oară

Tiberiu Uşeriu a devenit cunoscut anul trecut, când a reuşit să termine primul Ultramaratonul Arctic. Competiția desfăşurată dincolo de Cercul Arctic pune mari probleme tuturor participanţilor și este cunoscută drept cea mai grea de acest gen. Însă românul a reuşit să doboare recordul acestui concurs şi să îl câştige pentru doi ani la rând.

Tiberiu Uşeriu
Tibi ajunge la finalul cursei

Cine este Tiberiu Uşeriu? 

Tiberiu Uşeriu, alintat Tibi de cunoscuţi, este un alergător de anduranţă şi ultramaratonist. Acesta nu a fost cunoscut până în 2016 decât pentru faptele sale de corupţie. A fost condamnat la 23 de ani de închisoare, din care, prin cumularea pedepselor, a executat doar 10.

La o vârstă la care alte persoane îşi croiau viitorul, Tibi era condamnat pentru fapte de corupţie şi tentativă de omor. Asociaţia Tăşuleasa Social din Bistriţa a fost cea care i-a deschis calea spre un altfel de viitor, prin implicarea în fapte sociale şi de mediu.

El a hotărât să ia parte la Ultramaratonul Arctic din 2016 pentru a-şi demonstra sieşi și celorlaltor persoane certate cu legea că viaţa se poate schimba. Într-un interviu acordat presei, acesta susţinea că nu s-a gândit nicio clipă că va deveni vedetă sau că va câştiga maratonul. A vrut doar să arate că viața unui om se poate schimba radical prin voinţă.

Tiberiu Uşeriu
Tiberiu Uşeriu

Tiberiu şi 6633 Arctic Ultra

6633 Arctic Ultra este considerat a fi cel mai dur şi mai rece ultramaraton din lume. Acesta presupune parcurgerea pe jos a 566 de kilometri în maxim 180 de ore. Condiţiile meteo nu sunt deloc prielnice doritorilor de aventură: vântul năpraznic şi temperaturile care pot coborî până la minus 50 de grade Celsius îi ţin pe mulţi departe de această competiţie.

Tiberiu a reuşit să câştige de două ori datorită voinţei, curajului şi forţei pe care le are. Nu i-a fost uşor nicio clipă. Ba din contră, problemele de sănătate erau cât pe ce să îl scoată din competiţie. Doctorii nu au fost de acord să îl lase să termine cursa de anul acesta datorită degerăturilor care se infectaseră şi îi puneau sănătatea în pericol.

El a hotărât să nu ţină cont de sfatul medicilor şi a decis să termine cursa pe propria răspundere. 158 de ore şi 25 de minute au fost necesare pentru ca românul să scrie iar istorie.

Tiberiu Uşeriu
Istoria se poate scrie şi la minus 50 de grade

Felicitări, Tibi! Ne-ai dat încă un motiv să fim mândri că suntem români.

Surse foto: digi24.ro, greatnews.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here