There’s No Alice, Just Ralu In Wonderland

0
672

Am mers mereu pe principiul „cine se aseamănă, se adună” și nu am greșit niciodată. La început, pe Ralu o știam doar de pe Facebook (I know, shocking, right?). Nici nu a fost nevoie să mă uit prea mult la pozele ei. Mi-am dat seama că nici ei nu îi plac lucrurile făcute de mântuială mai repede decât ar spune Joey „How you doin’?”. Apoi coincidența a făcut să fim colege chiar aici la IQool, unde am început să ne cunoaștem mai bine și încet, dar sigur, să ne dăm seama că avem multe lucruri în comun.

Ce am observat eu la Ralu? Că e un fotograf care pune mult suflet în ceea ce face, se implică și nu are bariere atunci când vine vorba despre fotografie. Mereu vrea mai mult, e un spirit liber în gândire și întotdeauna e pregătită pentru noi provocări. Se spune că o femeie cu pantofii potriviți poate cuceri lumea. Ei bine, n-aș vrea să-l contrazic pe cel care a spus asta, însă mie, Ralu mi-a demonstrat, prin tenacitatea și creativitatea ei, că tot ce ai nevoie e un aparat și multă perseverență. Am fost cu ea de câteva ori să facă fotografii și vreau să spun că îmi aducea aminte de pasiunea cu care cântă spaniolii, acel „sangre caliente”, atunci când treci prin toate stările pentru ceea ce iubești să faci.

OK. Asta e partea tehnică, profesională, însă ce nu știți voi e partea aia dincolo de cameră. După ce pune aparatul jos (asta cu greu), e genul ăla de om cu care poți să discuți orice. E mereu pusă pe glume și sincer, când ne vedem… nici noi nu știm pe unde o să ajungem.

party

She’s a fox și mă bucur că acum o puteți cunoaște și voi mai bine.

  1. La ce ne putem aștepta dacă intrăm în lumea Raluinwonderland?

La eleganță și expresivitate feminină. #RaluInWonderland s-a născut din dorința mea de a concretiza acel univers care îmi este mereu prezent în gânduri. De regulă, ideile îmi vin într-o formă vizuală, după care încerc să le aplic. Nu îmi iese mereu la fel, dar întreg procesul îmi place la nebunie.

2. Când s-a declanșat pasiunea ta pentru fotografie?

Această pasiune a venit firesc, nici prea devreme, nici prea târziu. Aș putea spune că nu eu am ales fotografia, ci ea m-a ales pe mine. Am început ca model pentru prietenii care aveau DSLR (lucru rar pe atunci) și am început să mă joc cu fotografiile primite. M-a atras felul în care schimbările minore (luminozitate, contrast) pot transforma fotografia.

Primele mele fotografii au fost făcute cu o săpunieră, lucru care mi-a permis să exersez. După care am așteptat doi ani de zile, timp în care părinții meu s-au convins că nu este un capriciu și mi-au cumpărat un Nikon d5100.

DSC_0442-1-Exoslopweblogo

3. Cu ce asociezi fotografia?

Cu lumina, culori vibrante și atmosfera de poveste. Există multe stiluri de fotografie, iar părerile sunt subiective, dar mie îmi plac cele luminoase și pline de culoare, care par rupte dintr-o scenă de basm.

4. Care este starea pe care o ai atunci când fotografiezi pe cineva/ceva?

Super multă fericire pentru că fac ceva nou. Satisfacție căci am reușit să pun ideile cap la cap pentru aceste fotografii.

DSC_0027-Exposlologo

Chiar acum sufăr pentru că vremea ploioasă nu mă lasă să-mi scot aparatul foto la plimbare.

5. Ce lucruri îți trec prin minte chiar înainte să faci o poză?

Chiar înainte să fac o fotografie, am cadrul final în minte. După care aranjez ultimele detalii.

DSC_0455-(3)-1-Exposloweblogo

6. Ce te face să te oprești din loc și să vrei să fotografiezi ceva/pe cineva?

E musai ca frumosul locului sau persoanei să se plieze pe „frumosul” meu. Este unul dintre acele lucruri care nu se explică, ci pur și simplu se întâmplă să-mi placă.

DSC_0046-3web

DSC_0298-1-Exposlo2weblogo

7. Ce tip de aparat folosești și de ce le-ai ales?

Am un Nikon luat la ofertă acum mulți ani. Nu știam prea multe atunci, eram în perioada de experimentare și i-am rămas fidelă. Deși anul acesta e posibil să fac o schimbare majoră.

8. Care sunt fotografii de la care poți învăța lucruri interesante și care te inspiră?

Îmi plac fotografii care au o viziune foarte creativă, care îi diferențiază de restul. Rosie Hardy pentru stilul ei boem, Eleonora Sebastiani pentru fotografiile de tip fashion și rușii, care sunt cei mai buni artiști, pentru stilul de a retușa.

DSC_0166-1-Exposloweblogo

9. Poate să devină toată lumea fotograf?

Îndrăznesc să spun că nu. Oricine poate învăța teorie, dar nu toți au viziune. Practic, oricine poate cumpara echipament foto și livra un număr de fotografii de la o nuntă. Dar nu așa definesc eu fotograful.

DSC_0192weblogo

DSC_0200-2web

10. Ce sfat ai pentru pasionații de fotografie?

Să exerseze și să caute inspirație în orice. Să facă fotografie pentru sufletul lor, nu pentru bani.

Sursă foto: arhivă personală, tumblr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.