The world is in your hands

  0
  150

  female leadership organizationPe 18 iunie 2014 s-a lansat în Bucureşti platforma globală a Female Leadership Organization www.female-leadership.org, o iniţiativă ambiţioasă care îşi propune ca prin dezvoltarea leadershipului feminin să contribuie la creşterea procentului de femei în boardurile companiilor la nivel european, dar şi global.

  În Uniunea Europeană, femeile sunt în mare măsură depăşite numeric de bărbaţi în poziţii de management în toate domeniile – unul din zece membrii ai consiliilor de administraţie din cele mai mari companii cotate la bursă din Europa este femeie. În Parlamentul European situaţia este mai echilibrată, trei din zece membri fiind femei (2009-2014). Motivele pentru subreprezentarea femeilor sunt multiple şi complexe.

  La 14 noiembrie 2012, Comisia Europeană a propus o legislaţie cu scopul de a atinge un obiectiv de 40% femei în funcţiile de board-member non-executive în companiile listate la bursă, cu excepţia întreprinderilor mici şi mijlocii, prin accelerarea progresului spre un echilibru mai bun între femei şi bărbaţi în consiliile de administraţie corporative ale companiilor europene.

  Female Leadership Organization îşi propune să contribuie la creşterea procentului femeilor în poziţii de board de la 16% la 40% până în anul 2020 prin facilităţile de dezvoltare personală şi profesională oferite pe platforma www.female-leadership.org. Acestea includ:

  Mentorat- Participare la sesiuni de mentoring cu specialistul ales;

  Coaching– Participare la sesiuni de E coaching si sesiuni one to one, life, career and executive coaching

  Training– Participare la sesiuni de training şi cursuri online renumite, printre care Jack Welch Management Institute, Lumosity train your brain, Velsoft , Anthony Robbins;

  Universitati– Acces GRATUIT la burse şi programe de studiu Yale, MIT, Oxford;

  Job Search– prin Ejobs partenerul nostru în România;

  FLO Angels– Participare la acţiuni de caritate la nivel global.

  20140618 -145403001-_K2P4482 Panorama

  Lansarea platformei a avut loc pe 18 iunie 2014, la Hotel Marshal Garden***** din Bucureşti. Participantele la evenimentul de lansare au fost primele care au accesat platforma.  Acestea au aflat informaţii valoroase despre diversitatea de gen în leadership de la Mădălina Bălan, Managing Director HART Consulting, despre cariera la feminin de la Laura Chilom, PR Manager eJobs Romania, despre antreprenoriat ca stil de viaţă de la Cristina Chiriac, Ambasadoare a Antreprenoriatului Feminin, despre femei purternice de la Loredana Vlădăreanu, despre motivaţie şi inspiraţie de la Laura Dragomir şi despre mentorat de la Adriana Radu.

  Toate doamnele şi domnişoarele care îşi propun să înceapă transformarea sunt invitate să intre pe adresa web a portalului www.female-leadership.org şi să devină membre.

  Mulţumim partenerilor noştri care susţin proiectul: Ejobs, Hotel Marshal Garden, SoftExpert, Think Business, AR’ Solutions, IntegralEdu, Parsing Media şi FitCurves, cât şi partenerilor media: Cariere, HR Manager, revista Business Woman, revista Unica, Ziare.com, Business 24, Economic Zoom şi JCI Bucureşti.

  Evenimentul este organizat de 360 Marketing Ideas.