Am făcut cunoștință cu cake pops acum vreo câteva luni, când căutam niște chestiuțe haioase pentru planul editorial al unei pagini de Facebook. Întâmplarea a făcut să dau peste un filmuleț drăguț cu o rețetă de astfel de prăjiturele pe băț, decorate în fel și chip, arătând nemaipomenit de bine. Mi-a plăcut ideea și mi-am propus să o pun și eu în practică. Cândva. Însă am tot lăsat să treacă vremea…

Intr-un final, după ce mi-am înfrânt lenea și teama de „bucătăreală”, am google-it rapid o reţetă şi m-am apucat de lucru. Așadar am făcut primele prajiturele cocoțate pe băț.

Trebuie să vă spun că e mai mult o joacă să le faci: nu e complicat, e doar amuzant. Sunt de fapt niște prăjituri distruse, puse apoi pe un băț și trase în ciocolată.

Iată de ce am avut nevoie:

300 g blat, 55g cremă de brânză sau mascarpone, 65 g zahăr pudră, 15 g unt, 200 g ciocolată albă, 200g ciocolată neagră, bețe de acadea sau frigărui și bomboane de decor.

Mai întâi am fărâmițat bine de tot blatul, cu lingura sau chiar cu mâna. Am adăugat mascarpone, unt și zahăr pudră, amestecând până am ajuns la o consistență compactă. Apoi, am lăsat aluatul obținut la frigider, aproximativ 30 de minute.  Între timp, am topit ciocolata la bain-marie.

Am modelat apoi biluțele (dintr-un blat de tort ies aproximativ 40-50 de cake pops) ca pe niște chifteluțe, nu foarte mari ca să nu fie prea grele. Le-am pus pe bețele de frigărui, nu înainte de a trece vârful fiecărui băț prin ciocolata topită, le-am așezat pe o farfurie și le-am vârât la congelator încă 30 de minute.

Am trecut biluțele prin ciocolată, le-am ornat cu cocos, biluțe de zahăr colorate, creioane pentru decor sau chiar cereale, și le-am pus din nou la frigider.

Și taaa-daaaaam!

cake pops

După alte 30 de minute cake pops-urile mele erau gata de mancat și de pozat.

Încercați! Sunt delicioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here