The Script Contest: Câștigătorii ediției #5

0
21
câștigători

28.06.2021

Odată întorși de la rezidența de 6 zile de la Ferma de biodiversitate – Cobor, finaliștii TSC #5 s-au pregătit pentru ultima etapă, PITCHin’ DAY, care s-a desfășurat la începutul acestei săptămâni la MARe/Muzeul de Artă Recentă. În cadrul acestei etape, cei 8 finaliști au avut șansa de a-și prezenta proiectele în forma lor finală, în fața juriului, urmând să se aleagă câștigătorii.

Ca în 2020, evoluția impresionantă a scenariilor finaliste i-a determinat pe membrii echipei TSC și cei 3 jurați (Andrei Crețulescu, Bianca Oana și Alexandru Baciu)  să desemneze doi câștigători și în cadrul acestei ediții:

  • nu mânca dacă nu-ți place de Doru Vatavului (marele câștigător al grantul-ui de 6000 EUR oferit de casa de producție parteneră – Castalia Pictures și etapa de colorizare a filmului și livrabilele necesare din partea studioului de post-producție Avanpost)

Când Oana e constrânsă de șeful ei să lucreze toată noaptea pentru prezentarea decisivă de dimineață, descoperă un ghemotoc de praf care crește până îi umple garsoniera – entitatea o obligă să se confrunte cu o traumă reprimată din copilărie și îi relevă felul în care o trăiește și în prezent.

  • Imperceptibil de Irina Ionescu (premiul de 3.500 lei, în vederea îmbunătățirii în continuare a scenariului)

Într-o vacanță la mare cu iubitul ei și fratele mai mic al acestuia, Denisa rupe ciclicitatea dragoste-frică după un moment de violență domestică, începându-și drumul spre reziliență emoțională.

Anul acesta, The Script Contest a avut înscrise un număr de 67 de scenarii. În urma întâlnirilor one-on-one cu tutorii ediției (Andreea Borțun și Ana Agopian), participanții au avut oportunitatea de a lua parte la rezidența de la Ferma Cobor, pentru ca mai apoi să-și poată prezenta scenariile îmbunătățite în cadrul etapei finale, PITCHin’ DAY, în fața juriului care au ales cei doi câștigători.

Lansat în 2016, The Script Contest este singurul concurs-rezidență pentru scenariile de scurtmetraj din industria autohtonă.

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook și site-ul The Script Contest.

Încă din 2016, Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc își propune să sprijine prin proiectele dezvoltate, producția și distribuția de film independent, să dezvolte noi comunități de cineaști și cinefili și să susțină educația și informarea corectă.

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc cu sprijinul AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și în parteneriat cu Castalia Pictures și Avanpost Media.

Parteneri media: Films in Frame, Observatorul Cultural, Revista FILM, AaRC, Cultura la Dubă, TANĂNANA.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.