The Internship – un film care îți dă încredere că se poate

0
95
internship
Sursă foto: BBC

Acum, la final de an universitar, cei mai mulți dintre noi, studenții, suntem în căutarea unui internship sau chiar a unui job full-time. Deși nu pare a fi dificil să obții un job sau o poziție de intern într-o companie, realitatea este de cele mai multe ori diferită față de ceea ce ne imaginam noi.

Această „vânătoare” de joburi poate fi obositoare și în unele cazuri dezamăgitoare. În multe companii se cere experiență, un CV bine pus la punct și multe altele, pe care noi studenții, aflați la început de drum, nu le stăpânim foarte bine. Procesul de recrutare diferă foarte mult de la companie la companie și, de obicei, se întinde pe o perioadă destul de lungă de timp.

Interviurile poate nu decurg întotdeauna așa cum ne-am fi dorit. Drept urmare, se poate întâmpla să primim un feedback negativ și să nu primim poziția pe care ne-am fi dorit-o, lucru ce ne poate întrista, stresa și demotiva.

Deși aceste reacții sunt normale, faptul că nu am reușit să obținem un job sau un internship nu ar trebui să ne afecteze prea tare, pentru că nu se știe niciodată cum și de unde va răsări norocul nostru.

Acest lucru ni-l spune și filmul american „The Internship” care ne prezintă povestea a doi prieteni, Billy (Vince Vaughn) și Nick (Owen Wilson)  agenți de vânzări care rămân dintr-o dată fără job. Ei nu știu încotro s-o apuce, neavând studii superioare sau alte oferte pentru un job în vânzări.

Neștiind ce să facă, Billy caută joburi pe Google și dă peste un internship. Ghiciți unde. La Google. Deși internshipul era dedicat studenților, prin câteva „trucuri” Billy și Nick obțin un interviu, făcându-se remarcați prin umor și originalitate. Astfel, ajung să fie interni  la cel mai bun angajator din Statele Unite ale Americii.

Filmul ne prezintă mediul și cultura organizațională de la Google, un angajator total neobișnuit și revoluționar. Angajaților le sunt puse la dispoziție locuri de dormit, mese de ping-pong, terenuri de sport, biciclete, locuri în care poți mânca gratis etc.

Ajungând la Google, cei doi își dau seama că nu se potrivesc deloc în peisaj, fiind înconjurați numai de mici genii de la facultăți de prestigiu. Nu se pricep prea bine nici la tehnologie și astfel, atunci când internilor li se cere să formeze o echipă, nimeni nu îi preferă pe cei doi.

Până la urmă își găsesc o echipă, alături de alți studenți pe care nu i-a vrut nimeni și se pun pe treabă. Deși toți îi considerau ridicoli, cei doi prieteni reușesc să se integreze la Google, cu ajutorul optimismului, perseverenței și empatiei. Cu toate acestea, competiția dintre echipe era foarte mare, întrucât câștigătorilor li se oferea o poziție full-time la Google. Vor reuși ei să înlocuiască lipsa de experiență cu altceva și să obțină joburile mult visate?

The Internship” este un film care te va încărca cu energie pozitivă, optimism și speranță pentru viitorul tău profesional. Comedia ne demonstrează că uneori nu un CV, nu experiența, nu studiile ne vor ajuta în găsirea unui job, ci mai degrabă empatia, modul nostru de a ne adapta la situații noi, felul în care creăm relații frumoase cu cei din jurul nostru.

Dacă ești student sau proaspăt absolvent și găsirea unui job ți se pare un proces dificil, uită-te la „The Internship”, film ce s-ar putea să-ți dea o altă perspectivă din care să privești lucrurile.