THE FRESH – WALDECK – Rio Grande Romania Tour – TIMIȘOARA

0
766

The Fresh prezintă Waldeck în formulă completă la Timișoara pe 9 mai, în cadrul turneului de promovare ”Rio Grande”.

Producătorul vienez urcă alături de formația sa pe scena Pasmatex cu un spectacol în care pasiunea muzicii latine întâlnește energia sunetelor electronice, plutind pe cursul lin al fluviului Rio Grande. Pe lângă ritmurile electro-swing de care ne-am îndrăgostit dansând pe ”Memories” sau ”Get up, Carmen”, Waldeck pregătește o selecție blues cu trompete de Mariachi, asezonată cu dub, electro și trip-hop, ce ilustrează personalitatea noului album ”Rio Grande”, lansat în ianuarie 2015.

Seara va debuta cu o reprezentație jazz, latin, funk și blues oferită de trio-ul timișorean Jazzy Bit și se va încheia alături de Dj Cristian Gherghely din partea scenei locale. Biletele pot fi achiziționate în avans din rețelele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro și Tomtix.ro. la prețul de 30 de lei și la intrare la prețul de 40 de lei. Porțile spațiului Pasmatex se vor deschide la ora 22:00.

WALDECK

(Dope Noire Records)
www.facebook.com/OfficialWaldeck
http://www.waldeck.at/
https://soundcloud.com/waldeck-official

Klaus Waldeck începe să se exprime prin muzică la vârsta de 6 ani la Viena, orașul său natal, în cadrul primelor lecții de pian. El este însă nevoit să ia o pauză la cincisprezece ani când distruge un pian Bechstein în timpul acordajului. Chiar dacă prima lui dragoste rămâne muzica, Waldeck urmează facultatea de Drept, devenind avocat în drepturi de autor. Un caz important în care un artist este acuzat de plagiat îi atrage atenția lui Waldeck, amintindu-i de pasiunea sa pentru muzică, moment în care realizează că își dorește să creeze o melodie unică.

La scurt timp după decizia de a renunța la avocatură, Klaus Waldeck se mută cu toate echipamentele sale de muzică electronică la Londra, unde se întâlnește cu viitorii săi colegi de formație, Joy Malcolm, ex- Incognito, și Brian Amos, cu diverse proiecte la activ, cum ar fi Pressure Drop. În 1996, Waldeck revine la Viena pentru a produce ”Northern Lights”, câștigând rapid atenția publicului internațional cu cel mai mare hit al său, ”Aquarius”. Urmează în 1998 lansarea albumului complet ”Ballance of the Force” și, după un an, versiunea sa remixată. Waldeck continuă să producă materiale discografice ca ”The Night Garden Reflowered”, ”Northern lights” și ”This Isn’t Maybe” la Viena, alegând să se poziționeze ca un artist de electro swing, dub și western.

În 2007, el lansează albumul „Ballroom Stories”, vândut în peste 100.000 de copii și dezvoltat alături de interpreta austriacă Zeebee. Un alt proiect reușit al lui Waldeck este grupul Saint Privat, creat împreună cu Valérie Sajdik în 2002, cu care a lansat primul album, intitulat ”Riviera” în 2004. După o pauză prelungită, Waldeck revine în acest an cu al patrulea album, „Rio Grande”. Stilul său occidental cu ritmuri blues, dub și influențe din Caraibe se întâlnește cu trompete pasionale specifice cântăreților Mariachi, acompaniate de un suport vocal inconfundabil, format din Zeebee și protejata lui Moby, Joy Malcolm.

JAZZY BIT
(Timișoara)
https://www.facebook.com/JazzyBIT.band
http://jazzybit.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/waldeck-official

JazzyBIT este un trio de jazz, latin, funk și blues fondat la Timișoara în toamna anului 2011. În primii ani de activitate, Teodor Pop (pian, orgă Hammond, Rhodes), Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție) au concertat în majoritatea cluburilor de profil din țară, dar și în renumitele cluburi Budapest Jazz Club și A38 din Budapesta, Davis Club din Viena. Caracterizați de un spirit călător, au participat la o serie de festivaluri de jazz autohtone, ca Gărâna Jazz Festival, dar și din Europa, printre care Tuscia in Jazz și Musica sulle Bocche din Italia. Mai mult, se pot mandri cu reprezentații în deschiderea concertelor Omar Sosa – The new Afro-Cuban Quartet (Alba Jazz, 2013), Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 (JazzTM, 2014), Mike Stern & Bill Evans Band, precum și Tom Harrell’s Colors of a Dream feat. Esperanza Spalding (Gărâna Jazz 2014). Repertoriul alcătuit integral din compoziții proprii a dat naștere primului album „Touch the Sky”, lansat independent în februarie 2014, la exact doi ani după primul concert. Trupa a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz din Italia și a câștigat Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București.

LINEUP:
WALDECK full band LIVE
JAZZY BIT
Cristian Gherghely

BILETE:
– În avans – 30 de lei
– La intrare – 40 de lei
Biletele sunt disponibile în rețelele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro și Tomtix.ro.

DETALII:
DATA: Sâmbătă, 9 mai 2015
ORA: 22:00
LOCAȚIE: Pasmatex
ADRESĂ: Strada Jiul nr.2, Timișoara

LINK EVENIMENT FACEBOOK:
https://www.facebook.com/events/1597949637085564/

ACCESUL ESTE STRICT INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.