joi, mai 30, 2024
Recrutare IQool
AcasăComunitateThe Duck Variations / Variațiuni pe tema raței, în premieră în România,...

The Duck Variations / Variațiuni pe tema raței, în premieră în România, la Teatrul Mic

Teatrul Mic prezintă, în premieră pe țară, spectacolul The Duck Variations / Variațiuni pe tema raței de David Mamet, duminică, 8 mai 2022, ora 19.00, la Sala Studio- Gabroveni 57.

La cinci decenii de la premiera absolută, din 1972, piesa dramaturgului american este pusă în scenă de regizorul Alex Bogdan, într-o versiune percutantă și cutremurătoare în interpretarea actrițelor Ilinca Manolache și Diana Cavallioti

Jocul profund și introspectiv al celor două este susținut perfect prin proiecțiile video (Noetic) și soundtrack-urile compuse de Andrei Sava, cât și prin spațiul ingenios conturat de scenograful Tudor Prodan.  

Prin această montare, regizorul Alex Bogdan îşi propune să atragă atenția asupra responsabilității oamenilor cu privire la transformările climatice, sociale şi istorice cu care ne confruntăm astăzi: „The duck variations este un spectacol care încearcă să pună o întrebare copleșitoare: este specia umană demnă de locul pe care îl ocupă pe Pământ? Sau natura nostră distrugătoare a devenit dominantă și suntem, de fapt, într-un proces de dispariție?”

foto Matto Rodriguez
foto Matto Rodriguez

„Spectacolul nostru vorbește despre speranță. Despre iubirea dintre oameni, despre puterea nebănuită a binelui care poate învinge răul până la final. Este o luptă care încă nu și-a găsit finalul. Nu ne-am propus să dăm un verdict, teatrul nu se ocupă cu asta, dar dacă doriți să veniți să ne vedeți spectacolul, vă promit că veți pleca altfel de la noi, altfel de cum ați venit. Poate cu mai multă speranță în umanintate, gata să fiți rodul schimbării, mai buni poate, mai atenți la mediu, mai empatici față de semenii voștri. Și vă promit că vă veți îndrăgosti de actrițele Diana Cavallioti și Ilinca Manolache, pe care le veți vedea în niște roluri absolut umitoare și neașteptate.

Vă așteptăm în micul nostru univers de la Sala Gabroveni a Teatrului Mic, să fim împreună pentru o oră jumătate și să ne conectăm cu planeta noastră care, de prea mult timp, strigă spre noi disperată să ne oprim din distrugere. E timpul să o auzim. ” – argumentează Alex Bogdan.

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 12, 21 mai și 3, 11 și 18 iunie 2022, la Sala Studio – Str. Gabroveni 57.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Atelier si Sala Studio).

PREMIERĂ- THE DUCK VARIATIONS –VARIAȚIUNI PE TEMA RAȚEI–

de David Mamet

Cu: Ilinca Manolache și Diana Cavallioti

Traducerea: Bogdan Budeș

Regia: Alex Bogdan

Scenografia: Tudor Prodan

Soundtrack: Sava Andrei

Visuals: Noetic

Producător delegat: Alois Chiriță

RELATED ARTICLES

Most Popular