sâmbătă, aprilie 20, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruThe Crown - misterele casei regale

The Crown – misterele casei regale

Serialul The Crown este o producţie Netflix lansată în noiembrie 2016. Acesta cuprinde 2 sezoane, fiecare având câte 10 episoade. Este un serial documentar care relatează povestea casei regale din Anglia, având în centrul acţiunii domnia reginei Elisalbeta a II-a a Regatului Unit. Serialul biografic a fost premiat de nenumărate ori pe parcusrul anilor. În 2017 a câştigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune.

Încoronarea. Între datorie şi alegere

Primul sezon ilustrează începutul reginei Elisabeta în conducerea Angliei. Majestatea Sa a fost nevoită sa preia Coroana, după ce tatăl sau, George al VI-lea s-a stins din viaţă în urma unei boli. A fost încoronată încă de tânără, la scurt timp după ce şi-a întemeiat o familie cu Philip, Duce de Edimburg.

Misterele casei regale cuprind atât probleme de stat, cât şi personale cu care Regina a fost nevoită să se confrunte continuu. Sunt relatate relaţiile pe care Majestatea Sa le-a avut cu soţul său, cu membri familiei sau cu alte personalităţi ale Angliei. Viaţa surorii sale, Prinţesa Margareta, este prezentată în detaliu. O perioadă lungă de timp decizile ei au fost luate în funcţie de ceea ce Regina spunea. Astfel, Margareta a fost nevoită să rupă prima sa logodnă, deoarece Biserica nu permitea căsătoria prinţesei cu un bărbat divorţat.

O viaţă de slujire 

Cel de-al doilea sezon descrie şi mai bine relaţia pe care Regina a avut-o cu soţul său. Toate problemele majore cu care aceştia s-au confruntat sunt dezvăluite. De altfel, se poate remarca cum, odată cu înaintarea în vârstă, Elisabeta se procupă tot mai mult de modul în care oamenii o văd. Aceasta îşi dă toată silinţa să menţină o relaţie cât mai bună cu majoritatea ţărilor, încearcă să nu îşi expună viaţa personală şi să marcheze problemele de la palat.

„Lilibet”, femeia puternică din spatele coroanei

Regina Elisabeta a Marii Britanii este un caracter puternic, demn şi neînfricat. Serialul scoate la iveală atuurile acesteia cât și punctele slabe; momentele de glorie şi cele de slăbiciune. Pe parcursul celor 2 sezoane sunt prezentate situaţii cruciale pe care aceasta reuşeşte să le depasescă. Astfel, producţia dezvăluie adevarata femeie ce a condus monarhia anglicană încă din anul 1953.

RELATED ARTICLES

Most Popular