Un film pe care l-am urmărit cu sufletul la gură a fost The Age of Adaline sau Secretul lui Adaline, după traducerea sa în limba română. Acest film a tratat tema cea mai arzătoare a omenirii din toate timpurile: cum putem opri timpul în loc. Atunci când rămâi veşnic la vârsta de 29 de ani, în plină frumuseţe, devine şi mai interesant.

Filmul spune povestea lui Adaline Bowman (Blake Lively), care a reuşit, la vârsta de 29 de ani, să supravieţuiască unui accident de maşină. Nu doar că a supravieţuit miraculous, însă un lucru ciudat s-a întâmplat cu ea. Anii treceau, însă frumuseţea ei nu dispărea. Practic, nu mai îmbătrânea. Timp de aproape opt decenii aceasta a dus o existenţă retrasă, conştientă fiind de ceea ce i se întâmpla.

Filmul arată că veşnicia are şi părţile ei tragice. Să îţi vezi fiica ajungând la vârsta unei bunici este ceva dureros. Lucrurile sunt la fel de complicate şi când vine vorba de iubire. Adaline întâlneşte un bărbat de care se îndrăgosteşte fără să ştie că el este fiul unui fost iubit din trecut. Momentul revederii dintre cei doi stârnește amintiri puternice.

Frumusețea filmului vine din faptul că te pune pe gânduri. Sunt sigur că toţi cei care au văzut filmul au avut măcar un moment în care şi-au imaginat cum ar fi să nu mai îmbătrânească şi sǎ trăiască veşnic.

capture-20150706-154443

Filmul aduce în scenă şi o serie de actori cunoscuţi precum Michiel Huisman, în rolul lui Ellis Jones (iubitul Adalinei), Harrison Ford (tatăl lui  Ellis) şi Ellen Burstyn (mama Adalinei) cunoscută pentru un rol asemănător în Interstellar. Timpul devine o temă din ce în ce mai folosită în cinematografia mondială. The Age of Adaline este unul din filmele extraordinare ale lui 2015 şi un film pe care îl recomand cu mare plăcere. Regizorul este Lee Toland Krieger, un regizor tânǎr ȋn vârstǎ de doar 32 de ani. Deşi a mai regizat The Vicious Kind (2009) şi Celeste & Jesse Forever (2012), putem spune cǎ The Age of Adaline este vârful carierei sale de pânǎ acum.

Sursǎ foto: weheartit.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here