400757_504957512904133_1473219313_nAsociația Studenților la Facultatea de Științe Politice-Universitatea din București (ASSP-UB, viitorul IAPSS România) a organizat pe 23 mai, a doua ediție a Conferinței “The ABC of Diplomacy”. Conferința a avut loc la Casa Universitarilor (Strada Lupu Dionisie) fiind un real succes conform marturiilor celor prezenti.

Principalul obiectiv al proiectului „The ABC of Diplomacy” este de a aduce studenții implicați în studii diplomatice, studii de securitate, relații internaționale și științe politice mai aproape de conceptul de diplomație. Printr-o serie de conferințe, studentii vor avea posibilitatea de a învăța principiile de bază ale diplomației și relațiilor internaționale, intrând în contact cu numeroși diplomați.

A doua ediție ,,The ABC of Diplomacy” a fost  centrata pe tema „Diplomația este pentru întreaga familie” . Invitatii au vorbit despre eforturile lor de pe parcursul carierei și modul in care familia acestora vad viața diplomatică .

Primul invitat, Liviu Bota, deţine funcţia de ambassador, iar un prim pas în formarea carierei a fost absolvirea  “Institutului de Relaţii Internaţionale “din Moscova. Metitele la nivelul Natiunilor Unite ii ofera gradul de “Subsecretar General” al ONU, încununat de Ordinul„Meritul Diplomatic” ,în grad de mare ofiţer (2007), iar doi ani mai târziu,pregătirea profesioală de excepţie, i-a adus lui Liviu Bota, Ordinul Naţional „Legiunea de Onoare” a Republicii Franceze, în grad de ofiţer (2009).

Janette Jaglau, diplomat senior la Ministerului Afacerilor Externe, a absolvit Facultatea de Economie şi Comert, Veneţia, Italia. În câmpul politicii externe, a absolvit cursul pentru diplomaţi străini la „Foreign Service Institute”, New Delhi .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here