Teatrul Odeon @FNT 2019

  0
  30
  Teatrul Odeon-afiș

  Teatrul Odeon participă cu două spectacole și o expoziție în cadrul celei de-a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru (București, 18-27 octombrie 2019), două premiere ale stagiunii trecute, două spectacole montate după texte contemporane, ambele având decorul realizat de Adrian Damian: „Republica Melania” de Irina Nechit, regia Gelu Colceag și „Delirium” de Enda Walsh, după „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski, regia Vlad Massaci.

  În prima zi de FNT, vineri, 18 octombrie, ora 20:00, în Sala Studio, publicul descoperă universul Melaniei (interpretată de actrița Rodica Mandache), o femeie în vârstă care locuiește în Băxani, un cătun izolat din Basarabia și trăiește singură pentru că toți copiii ei muncesc în străinătate.

  Spectacolul „Republica Melania” a fost selecționat în cinci alte festivaluri naționale, printre care și FITS Sibiu 2019, iar biletele se găsesc pe platforma MyStage.ro.

  A doua zi a FNT 2019, foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin spațiul organic al expoziției dedicate regizorului Dragoș Galgoțiu. La 40 de ani distanță de la debutul sibian al artistului (cu „Neînțelegerea” de Camus) expoziția se constituie într-un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență…

  „Căutând imagini, amintindu-mi de oamenii cu care am imaginat împreună, încercând să înțeleg acum ce am făcut și cine sunt, văd dincolo de imagini, văd ceea ce pare invizibil, văd farmecul și deriziunea aventurii mele artistice ca pe un spectacol, un spectacol fragil și încărcat de emoțiile mele și ale celor cu care am imaginat.” – Dragoș Galgoțiu.

  Expoziția „Dragoș Galgoțiu – spectacole, desene, obiecte, prieteni” va fi deschisă în perioada 19 octombrie – 15 noiembrie 2019, la Galeria Odeon, sala Studio.

  Data vernisajului: 19 octombrie, ora 18.00. 

  Expoziția va fi urmată de spectacolul „Kafka. 5 Vise”, după texte de Franz Kafka, regia Dragoș Galgoțiu, selectat în ediția din 2016 a Festivalului Național de Teatru.
  Biletele se găsesc pe site-ul Teatrului Odeon și la Casa de Bilete.

  Luni, 21 octombrie, ora 18:00, în cea de-a patra zi de FNT, cei cinci karamazovi sunt fiecare conduși de o combinație individuală de pasiune, intelect, credință și frustrare. Dușmănia de moarte din cauza femeilor și a banilor face ca sângele rău să clocotească în ei, drept urmare convingerile și furia lor aprind o frenezie a emoției atât de puternică, încât este imposibil de ascuns.

  „Delirium” de Enda Walsh, o reinterpretare radicală a romanului „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski, este prima montare a regizorului Vlad Massaci pe scena Teatrului Odeon. Piesa este rezultatul unei colaborări dintre multi-premiatul dramaturg irlandez Enda Walsh și Teatrul O din Londra.

  Ultimele bilete în cadrul FNT pot fi achiziționate de pe platforma MyStage.ro.

  Pe 20 octombrie, ora 19:30, înainte de reprezentația din cadrul FNT, spectacolul „Delirium” se joacă la sediu. Biletele pot fi achiziționate online sau la Casa de Bilete a Teatrului Odeon.

  „Delirium”  este nerecomandat persoanelor sub 16 ani. Spectacolul conține efecte stroboscopice. Nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!

   Ambele spectacole vor avea supratitrare în limba engleză.

  A 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 18 și 27 octombrie 2019, director: Marina Constantinescu.

  Motto-ul acestei ediții: Teatrul, clipa magică a istoriei.

  Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti

  Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

  Partener: Institutul Cultural Român

  Sponsori: HelpNet, MOL România, DEDEMAN, Domeniile Blaga

  Toate informațiile: www.fnt.ro

  Bilete la spectacole: www.mystage.ro