Teatrul Nottara a prezentat spectacolul DADAnoNON la Cracovia, pe 12 mai, în deschiderea Festivalului Culturii Române (12 – 15 mai 2016), la invitaţia onorantă a Institutului Cultural Român de la Varșovia. Scenariul îi aparţine Ilincăi Stihi – care a semnat şi regia spectacolului – şi are în construcţia sa texte de Tristan Tzara, Antonin Artaud, V.I. Lenin, iar scenografia a fost concepută de Imelda Manu.

DADAnoNON, cea mai recentă producţie a Teatrului Nottara, celebrează cei o sută de ani de la lansarea primului manifest poetic DADA, de către Tristan Tzara, Hugo Ball, Hans Arp, Marcel Iancu și alți artiști înnoitori din epocă, la Zürich (5 februarie 2016), în Cabaret Voltaire. Montarea multimedia aduce împreună diferite arte, care intră în dialog pentru a amplifica momentele pline de emoţie create de jocul celor trei actori din distribuţie – Cristina Florea, Cristi Nicolaie, Dan Bordeianu. Fie că vorbim de componentă video fascinantă, realizată de Vlad Ioachimescu, de muzica şi sound design-ul create de Tom Brânduş sau de light design-ul lui George Jipa, fiecare element are rolul său în acest spectacol inovator.

Doamna Sabra Daici, director ICR Varşovia, a declarat „În seara zilei de 12 mai, s-a deschis la Cracovia cea de-a noua ediție a Festivalului Culturii Române, organizat de Institutul Cultural Român de la Varșovia, în colaborare cu parteneri locali de marcă.

Primul eveniment al Festivalului a fost spectacolul DADAnoNON. (…) Un prim succes românesc la Cracovia, aplaudat de publicul polonez, venit în număr mare la CRICOTEKA – Centrul de Documentare a Artei lui Tadeusz Kantor, un spațiu perfect ales și adecvat pentru tema și structura spectacolului românesc. Reprezentația s-a bucurat de prezența unui public format din oameni de teatru, profesori ai Universității Jagiellone, literați atrași de subiectul avangardist și dadaist al piesei, prieteni ai României, admiratori și pasionați ai culturii române.”

Deplasarea echipei Teatrului Nottara a fost posibilă prin parteneriatul cu ICR căruia instituţia îi adresează mulțumiri, ca și gazdelor de la Cracovia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here