Teatrul Nottara a anunţat cea de-a II-a ediţie a Laboratorului de Teatru DENS, care va avea loc în perioada 14-22 august 2017. Acest proiect inedit, iniţiat de regizorul şi producătorul de teatru rus Oleg Loevski, are drept finalitate punerea în scenă a trei spectacole, în condiţii de producţie improvizate şi contra cronometru.

Prima ediţie a laboratorului s-a bucurat de mare succes, atât în rândul publicului, cât şi al profesioniştilor din teatru, astfel că toate cele trei schiţe de spectacol propuse de echipa lui Loevski au intrat în repertoriul Nottara în această stagiune (Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski, 8 femei de Robert Thomas şi Burlaci şi burlăciţe de Hanoch Levin).

Andreas Raikov Merz, regizorul spectacolului 8 femei, care va avea avanpremiera la Teatrul Nottara pe 2 aprilie 2017, spune că “laboratorul reprezintă o misiune foarte specială unde lucrezi între 5 şi 10 zile şi oferă avantajul că lucrurile inutile dispar. Nu ai timp să te cerţi, să-ţi pui întrebări nenecesare, te arunci cu capul înainte şi descoperi că, uneori, ideile spontane nici măcar nu sunt stupide. Laboratorul funcţionează ca o dragoste foarte pasională, intensă şi rapidă, în timp ce spectacolul este o relaţie foarte serioasă.”

Pentru ediţia din 2017, vor fi invitaţi în proiect mari regizori ruşi care vor lucra pe trei texte din dramaturgia clasică română, de Mihail Sebastian, Camil Petrescu şi Aurel Baranga. La fel ca în anul anterior, cei trei regizori implicaţi în proiect vor face echipă cu tineri asistenţi de regie români, care vor avea ocazia să participe la unul dintre cele mai intense şi provocatoare ateliere de acest gen din lume. Montarea care va fi desemnată câştigătoare la finalul laboratorului va intra în repertoriul teatrului în stagiunea următoare.

imagine din prima editie a laboratorului - Iubirea la oameni (foto Ciprian Duica)

Condiţiile penru înscrierea în selecţia pentru asistenţi de regie sunt:

  • Să fie studenţi sau masteranzi la regie
  • Să trimită prin email, la adresa secretariatliterar@nottara.ro, până în data de 1 iunie 2017, un mini-proiect care să conţină viziunea regizorală asupra unui text dramatic scris de unul dintre cei trei autori români (Mihail Sebastian, Camil Petrescu, Aurel Baranga), la alegere. Proiectul trebuie să aibă 2-3 pagini A4 şi să includă o propunere de distribuţie cu actori din trupa Teatrului Nottara (informaţii despre actori sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la adresa http://new.nottara.ro/?act=pers)
  • Să îşi ia angajamentul că vor putea participa la toate repetiţiile pe durata Laboratorului, care vor presupune un program de lucru intens.
  • Cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional

Persoanele selectate vor fi anunţate până în data de 15 iunie 2017.

Mai multe detalii despre Laboratorul de Teatru DENS sunt disponibile pe www.nottara.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here