Teatrul Nottara reia repetiţiile la spectacolul DADAnoNON de Ilinca Stihi

0
317

Teatrul Nottara reia repetiţiile, începute în luna decembrie, la spectacolul DADAnoNON, scenariul și regia: Ilinca Stihi. Proiectul, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, celebrează cei o sută de ani de la lansarea mișcării artistice DADA, de către Tristan Tzara, Hugo Ball, Hans Arp, Marcel Iancu și alți artiști înnoitori din epocă, la Zürich (5 februarie 2016), în Cabaret Voltaire, spațiu ce va rămâne definitiv atașat, istoric și cultural, dadaismului.

            Spectacolul DADAnoNON îi are în distribuție pe Cristina Florea, Dan Bordeianu și Cristian Nicolae, îndrăgiți actori ai reputatei trupe de la Nottara; scenografia este semnată de Imelda Manu, muzica originală îi aparţine lui Tom Brânduş, iar Vlad Ioachimescu realizează componenta video a spectacolului.

            Despre acest nou demers artistic al său, Ilinca Stihi afirmă: „Ceea ce îmi doresc, este să găsesc un limbaj artistic care să facă dadaismul prezent, acum și aici. Nu este un spectacol istoric. Mergând mai departe, în convingerea mea că lumea modernă este construită după toate bunele și relele lansate în manifeste de dadaiști, cred că orice spectator, care este prezent în timpul său istoric, se va lăsa purtat de universul literar, vizual, sonor și teatral al spectacolului. Dacă se-ntâmplă asta, informația propriu-zisă va fi accesată ulterior și cred că se va asimila natural, într-o înțelegere firească a fenomenului și nu doar ca urmare a unei curiozități intelectuale.”

Primele reprezentații ale DADAnoNON sunt programate la începutul lunii mai, iar premiera oficială la Cracovia, în Polonia; grație suportului oferit de ICR, prin parteneriatul menționat, spectacolul va fi jucat și în alte mari centre culturale europene, Paris, Londra , Bruxelles.

            Deşi a fost nevoit să suspende reprezentațiile spectacolelor la sediul din B-dul Magheru, nr. 20, Teatrul Nottara reușește, totuşi, să ducă mai departe proiectele inițiate înainte de promulgarea Legii nr.282, din 18 noiembrie 2015, care interzice desfăşurarea de activităţi publice, în clădirile cu risc seismic.

Director Marinela Țepuș și echipa Teatrului Nottara

 

Pentru detalii contactaţi pe:

Paula Varga

Marketing şi comunicare

Tel: 0734 783 461

E-mail: paula.varga@nottara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.