Pe 23 martie, Teatrul Nottara a organizat, simultan, două evenimente prin care a promovat autorii români contemporani, atât din tânăra generaţie, cât şi din generaţia confirmată înainte de ’89. Publicul a avut de ales între premiera spectacolului Efecte colaterale de Alexandru Popa, regia: Vlad Zamfirescu, găzduită de Teatrul Bulandra, şi reprezentaţia avută cu Aprilie, dimineaţa de Mihai Ispirescu, regia: Diana Lupescu, la Palatul Cotroceni. Nu a fost o alegere uşoară, mai ales că ambele spectacole au avut loc în prezenţa autorilor, iar sălile au fost pline.
Aprilie, dimineaţa a fost cel de-al doilea spectacol susţinut de Teatrul Nottara pe scena sălii de spectacole a Palatului Cotroceni şi primul la care s-au pus în vânzare bilete. Seara a fost deschisă de Marinela Ţepuş, managerul TeatrulNottara, care a mulţumit Instituției Prezidenţiale pentru găzduire, şi de Consilierul Prezidenţial Sergiu Radu, care a subliniat faptul că susţinerea Teatrului Nottara în această perioadă reprezintă o prioritate pentru instituţia pe care o reprezintă.
Mihai Ispirescu, autorul piesei, a declarat: „Mărturisesc că nici în cele mai glorioase vise pe care le-aș fi avut în 1980, când am scris piesa aceasta, n-aș fi crezut-o jucată vreodată, aici. (…) Am onoarea să mulțumesc și eu Președinției, pentru înaltul patronaj acordat; Teatrului Nottara, căruia îi doresc, la fel ca noi toți, întoarcere cât mai grabnică la matca sa, fără bulina roșie; neobositei sale directoare Marinela Țepuș; Dianei Lupescu, regizor dotat din plin cu har și inventivitate; trupei sale, „comedianți de mare bravură”, cum își numea Caragiale interpreții, actorii: Mihai Marinescu, Lucian Ghimiși, Ada Navrot, Dan Clucinschi, Raluca Tița.”
Cel de-al doilea eveniment al serii, premiera spectacolului Efecte colaterale, a adus pe aceeaşi scenă mari nume din trei generaţii din actori. Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă au interpretat cu mult talent rolurile din Efecte colaterale, despre care autorul spune: „Personajele din Efecte… nu sunt metafore. Au, sper eu, toate trăsăturile umane esenţiale. Adică iubesc cât se poate, se ascund cât le merge, îi trădează pe cei de lângă ei, depăşesc limite care nu sunt ale lor, aruncă afară ce nu mai poate fi cărat înăuntru, regretă cu măsură şi încearcă să adapteze realitatea la propriile dorinţe. Pe scurt, îşi fac treaba, îşi văd de drum. Sigur că, uneori, preocupate cu adevărul lor intim, se întâmplă să dea peste cap alte adevăruri. Ale altora. Dar fără rea intenţie. Mai toate actiunile au şi efecte colaterale. Pur şi simplu, din cînd în cînd, apar şi consecinţe la care nu te aştepţi. Se întâmplă, nimeni nu e vinovat. Sau nu e sincer vinovat.”
Pe site-ul instituţiei, www.nottara.ro, sunt disponbile mai multe informaţii despre cele două spectacole, precum şi programul Teatrului Nottara din perioada următoare.