Teatrul Nottara – încă un pas în normalitate

0
74

Duminică 28 august, Teatrul Nottara a jucat, ACASĂ, primul spectacol după 10 luni de bejenie. Acesta a fost Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec, regia: Mihai Lungeanu, scenografia: Luana Drăgoiescu. Pentru că încă ne pregătim să facem întoarcerea acasă un eveniment, această reprezentație și cele care vor urma până la deschiderea Festivalului Internațional de Teatru – FEST(IN) pe Bulevard (10 – 22 octombrie; 23 – 24 noiembrie) vor avea menirea de a-i ajuta pe actori să se (RE)acomodeze cu scena și cu publicul la sediu. Sunt spectacole care, în 10 luni, s-au jucat o data sau de două ori pe scenele unor teatre din București sau din țară. Sunt și spectacole care au rămas în faza de vizionare (jucându-se fără public, în prezența câtorva colegi din teatru). Sunt spectacole care trebuie refacute, pentru că unul dintre colegii noștri ne-a părăsit în acest timp (George Alexandru) și rolurile sale trebuie preluate de alți actori. Dacă vreți, aceste reprezentații sunt pașii noștri către normalitate.

De aceea, nu mică ne-a fost mirarea ca – la finele lui august, când noua stagiune nu s-a deschis încă -, toate biletele să fi fost vândute. Toate – toate și cu vreo două zile înainte de reprezentație. Și nu mică ne-a fost uimirea ca, printre spectatori, să o descoperim, în micul nostru foaier, pe Doamna Primar General Gabriela Firea. Fără jurnaliști, fără consilieri. Însoțită de familie și de câțiva prieteni. Comportându-se normal, adică așteptând să intre la spectacol și așezându-se acolo unde obținuse bilete, adică pe la mijlocul sălii. Știu, este un gest absolut normal. Dar acesta a fost făcut într-o țară în care asemenea gesturi absolut normale sunt, adesea, admonestate, blamate, condamnate și mai ales… ”suspecte”.

Gestul simplu al spectatorilor care au umplut mica noastră sală într-o seară de august și gestul, la fel de simplu, al Doamnei Primar de a intra, cu familia și prietenii, într-un teatru care încă își mai linge rănile după o bejenie de 10 luni, mă fac să cred că încă mai putem spera să trăim normal.

Așa că, asumându-mi riscul de a fi blamată, admonestată, condamnată…  MULȚUMESC public, în calitate de manager al teatrului și în nume personal, tuturor celor care au fost spectatorii primei noastre reprezentații din stagiunea (încă neîncepută) 2016 – 2017, implicit și Doamnei Primar General Gabriela Firea. Multumesc pentru că, duminică, s-a petrecut, la Nottara, un mic gest de normalitate care îmi dă speranța că nu suntem irevocabil pierduți.

 E minunat să fim din nou acasă şi suntem profund impresionați de faptul că spectatorii noștri nu ne-au uitat. Ne-am temut că va fi greu să readucem publicul în sălile noastre după o absență, e drept motivată, de 10 luni. Sala plină și aplauzele de duminică, 28 august, ne dau certitudinea că ne vom recâștiga foarte curând notorietatea si succesul grav avariate ca urmare a unui stigmat numit bulină roșie și purtat, fără vreo vină, vreme de 20 de ani.

Oficial, Festivalul Internaţional de Teatru – FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara în perioada 10 – 22 octombrie; 23 – 24 noiembrie, cu susținerea financiară a Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, reprezintă întoarcea noastră ACASĂ. Doar prezența dumneavoastră alături de noi ne va putea cicatriza ranile, ne va face să credem că putem trăi normal, chiar și aici, în București, în România. Ediția 2016 va fi dedicată tuturor acelora care ne-au sprijinit să ajungem în acest punct. De aceea este mult mai variată și pentru toate gusturile. Cei care nu au apucat să consulte programul festivalului pot accesa www.festinpebulevard.ro, unde vor găsi informații despre spectacolele participante și despre evenimentele conexe. Va fi imposibil să nu găsiți nimic ispititor.

Și tot pentru dumneavoastră am montat scaune noi și confortabile la ambele săli și  ne-am străduit să facem posibilă vânzarea biletelor online, fără nici un cost suplimentar, direct pe www.nottara.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.