Toma Danila in GOD

„Sunt foarte underground” – Eric Bogosian.

Ca să probați această declarație, mergeţi mâine la G.O.D.! Un „one man show” (unii spun genial, noi, fiind modești, vă lăsăm să decideți singuri) cu Toma Dănilă, în regia lui Marcel Țop şi scenariul semnat Anca Cernea.

…ah, și spiced up cu participarea video a lui Marius Bodochi și o bucată dintr-un text de William Shakespeare. Nu vă spunem care, să nu vă stricăm bucuria.

Aşadar, Teatrul LUNI vă prezintă G.O.D. vineri, 4 iulie, ora 20:00 la Club B52.

Marcel Țop vede G.O.D. ca un spectacol decalogic despre criza şi absenţa majoră a timpului pe care le trăim, absenţa celui de-al doilea personaj principal în afara sublimului Om; despre implicaţiile tragice, comice, dar mai ales grotesc-burleşti care survin acestei absenţe; despre un sistem care cultivă privarea de libertate şi întreţinerea iluziei libertăţii prin strategii care ţin de marketing şi publicitate. Nu în ultimul rând, un spectacol despre prejudecăţi existenţiale, artistice, mai ales artistice, legat de ceea ce numim fenomenul artei contemporane.

„Preţ de aproape o oră, am în faţa ochilor un actor adevărat, singur pe scenă, în prezenţa căruia gândurile nu ţi-o iau razna şi nu te plictiseşti nici o clipă, un tânăr care degajă un firesc cuceritor, care nu „joacă” personajul, ci e personajul”. (Dana Ionescu)

„…un amplu monolog susţinut fără ezitare de unul dintre cei mai interesanţi actori ai generaţiei noi – Toma Dănilă.” (Cristina Modreanu – Gândul)

Foto: Toma Dănilă