Teatrul Excelsior București participă cu patru spectacole la cea de-a XV-a ediție a festCO – Festivalul Comediei Românești. Astfel, #EmojiPlay – un spectacol de teatru coregrafic semnat de Gigi Căciuleanu face parte din Secțiunea Concurs, iar celelealte trei (iHamlet, TeenSpirit, With a Little Help from My Friends) sunt înscrise în Secțiunea Teatru a festCo 2017.

#EmojiPlay se va juca miercuri, 31 mai, ora 19.00, la Teatrul Excelsior.

Selecția este realizată de criticul de teatru Alice Georgescu.

Așa cum l-a gândit Gigi Căciuleanu, „#EmojiPlay” îmbină, în mod aparent ludic, un limbaj tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala şi strania (încă!) lume bi-dimensională a acestor foarte tinere „metafore”, numite „emoji”. Creatorul spune că spectacolul s-ar putea intitula şi „Do You speak Emoji?” – o întrebare pe care şi-o pune din în ce mai multă lume și la care răspund cei mai tineri locuitori ai planetei.

Din distribuție fac parte dansActorii: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin, în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea. Scenografia video și animația sunt realizate de Les Ateliers Nomad, costumele sunt semnate de Corina Boboc, coloana sonoră – Pro-DJ Event, light design – Cristian Petru Simon, asistență – Lelia Marcu-Vladu. Spectacolul este realizat de Teatrul Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”.

Cele trei spectacole cu care Teatrul Excelsior participă în cadrul Secțiunii Teatru a festCo 2017 sunt programate la sediu după cum urmează: #TeenSpirit, regia Peter Kerek – 28 mai, 19:00 și With a Little Help from My Friends de Maria Manolescu, regia Alexandru Mâzgăreanu – 29 mai, 19:00 și iHamlet, regia Catincăi Drăgănescu – 30 mai, 19:00.

Festivalul Comediei Românești – festCO 2017, organizat de Teatrul de Comedie, se desfășoară în perioada 27 mai – 4 iunie 2017 în mai multe săli de teatru din București.

Biletele la spectacolele Teatrului Excelsior pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului sau online de pe site-ul www.bilet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here