marți, iulie 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăTeatrul Evreiesc de Stat reia seria evenimentelor din proiectul CU CĂRȚILE DESCHISE

Teatrul Evreiesc de Stat reia seria evenimentelor din proiectul CU CĂRȚILE DESCHISE

Miercuri, 21 martie, de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei și a Zilei Mondiale a Eliminării Discriminării Rasiale, Teatrul Evreiesc de Stat și Asociația Giuvlipen își reunesc eforturile de a lupta împotriva tuturor formelor de discriminare rasială, într-un recital de muzică și poezie inspirat din lirica poeților evrei  – Nina Cassian, Maria Banuș, Adrian Grauenfels, Harry Ross și din lirica  feministă romă – Elena Vlădăreanu, Medeea Iancu, Maya Angelou, Luminița CioabăMarian Ghiță, Mateo Maximoff și Papusza Bronislawa Ways.

Asociația Giuvlipen este o companie de teatru independent feminist rom ale cărei spectacole propun o viziune emancipatoare asupra femeilor rome, abordând ca tematici rasismul, autoritatea sau inegalitatea de gen.

Recitalul de poezie va fi susținut de actrițele: Mirela Nicolau, Cristina Circei, Alina Tomi, Mihaela Drăgan, Vera Linguraru, Raisa Mihai și Zița Moldovan.

Invitatul special al acestui eveniment va fi A.G.Weinberger.

Acest proiect susține educarea publicului în spiritul necesității de a respecta drepturile celuilalt, de a accepta diversitatea culturală și umană, și promovează respectul, siguranța şi demnitatea rasială, etnică și religioasă. Propiectul își propune, de asemenea, schimbarea percepțiilor cu privire la atitudinile negative, la discriminarea rasială, la xenofobie și la intoleranța împotriva minorităților.

Spectacolul va fi susținut la sediul Teatrului Evreiesc de Stat.

Intrarea va fi liberă!

RELATED ARTICLES

Most Popular