duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipTeatrul Elisabeta - evenimentele din decembrie

Teatrul Elisabeta – evenimentele din decembrie

Încurcătură la nivel înalt!

Duminică, 7 decembrie

Ora 19:00

Prima producție a Teatrului Elisabeta, “Încurcătură la nivel înalt” este o adaptare după piesa “Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a fost premiat în nenumărate rânduri, printre care și Laurence Olivier, premiu ce recunoaște excelența în teatrul profesionist britanic. Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori britanici de comedie, decorat în 2005 cu titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic.

Acțiunea spectacolului se petrece într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar fi trebuit să asiste la o ședință parlamentară importantă. Situația acestora devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui barbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relația de adulter a celor doi, se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit langă fereastră. Planurile acestora sunt date peste cap de către intervenția directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacșiș sănătos, a soților furioși, dar nu în ultimul rând de secretarul neîndemânatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.

Decorul creat de Iuliana Gherghescu care recrează interiorul Westminster Hotel de pe malul Tamisei se încadrează perfect cu izul “belle epoque” a Teatrului Elisabeta, cel mai spațios teatru independent din țară, clădire ce a gazduit In trecut atat Micul Senat al Romaniei cât și fostul Club Austro Ungar.

Regia este semnată de Serban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu iar traducerea piesei a fost realizată de către Irina Margareta Nistor.

Distribuție:
Aurelian Temisan – ministrul Richard Willey
Monica Davidescu – directoara hotelului

Alexandra Velniciuc- soția ministrului, Pamela Willey
Anca Dinicu – amanta ministrului, Jane Worthington
Vasile Calofir în rolul detectivului
Gabi Costin în rolul secretarului personal al ministrului, George Pigden
Adrian Gheorghe în rolul chelnerului
Daniel Nuta în rolul soțului amantei, Ronnie Worthington
Teodora Păcurar– Sora Foster
Valeria Stoian în rolul cameristei

Durata spectacol: 3h (cu pauza)

Preț bilet: 50 lei / 60 lei / 70 lei

Rezervări și informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

Astăzi e ziua mea

Marți, 9 decembrie

Ora 20:00

Când viața joacă ping pong cu emoțiile noastre, ne poate lua și ultima speranță. Dar un înger păzitor ne mângâie sufletul și ne readuce zâmbetul pe buze și forța unui nou început. Povestea colaborării dintre o artistă de folclor, Nicoleta Voicu, și Ozana Barabancea are la mijloc îngerul cuvântului. Amândouă iubesc cuvântul. Așa s-a născut acest CD de poezie în lectura Ozanei Barabancea. Acest eveniment dezvăluie o altă latură artistică a Ozanei Barabancea. Pentru că valențele ei sunt nenumărate și ipostaza de acum este în premieră. Vom celebra acest album de poezie recitată printr un concert de colinde cântate de Ozana alături de Petrică Andrei și de cei mai buni elevi ai săi. Ceea ce este de neprețuit este încrederea în sine. Asta face diferența! Ozana Barabancea este generozitatea dusă la risipă. Ozana dăruiește încredere și șansa tuturor elevilor și colaboratorilor săi. Autoarea acestor poezii, Nicoleta Voicu, exprimă simplu și firesc viața și emoția, viața simțită cu patos sau cu sinceritate dezgolită în rime. Acest eveniment este mai mult decât un concert. Ozana s-a îndrăgostit de slovele Nicoletei și a decis să îi recite poeziile. Atât de simplu. Asta face exuberanța unui artist deschis și iubitor de frumos. Este momentul când sufletul Ozanei Barabancea este prezentat la microscop.

Preț bilet: 35 lei

Rezervări si informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

 

 

Concert de Craciun “Bulgarasi de veste buna”-Eveniment caritabil dedicat Asociatiei ProVita-

Sambătă, 13 decembrie

Ora 19:00

Preț bilet: 40 lei/ 50 lei/ 60 lei

Teatrul Elisabeta, Compania “Dan Puric” și ASOCIATIA PRO VITA organizează concertul tradițional de colinde dedicat strângerii de fonduri pentru copiii orfani de la Valea Plopului și Valea Screzii. Spectacolul se va desfașura la Teatrul Elisabeta în ziua de 13 decembrie, la orele 19.00. Gazda spectacolului va fi actorul și regizorul Dan Puric. Concertul va fi susținut de corul de copii de la Valea Plopului. Valea Plopului și Valea Screzii sunt localități cunoscute în Romania grație activității părintelui Nicolae Tanase care, de peste doua decenii, adăpostește și are grijă de copii abandonați, salvați de la avort, de copii ai străzii, de tineri alungați din orfelinate, de gravide și mame alungate de familiile lor. Chiar dacă în așezămintele de la Valea Plopului și Valea Screzii se muncește și se produc bunuri în ateliere, este necesar sprijinul nostru pentru ca acești copii și tineri să beneficieze de un trai decent și de accesul la educație. Aveți posibilitatea să deveniți partenerii noștri, participând la Spectacolul de Colinde, din 13 decembrie, unde puteți cumpăra bilete sau puteți face donații directe. Banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați centrului de la Valea Plopului și Valea Screzii. Chiar mediatizând stăruințele părintelui Nicolae Tanase le puteti fi aproape celor peste 400 de copiii de la Valea Plopului si Valea Screzii.

Vă rugăm sa impartasiti acest comunicat și cu prietenii dvs. Donațiile se pot face și în conturile de mai jos.

Titular cont: Asociatia ProVita

Cod Fiscal: 7250977

LEI: RO98BPOS304027131515ROL01

EUR: RO65BPOS304027131515EUR01

USD: RO12BPOS304027131515USD01

Banca: Banc Post – Valenii de Munte

SWIFT: BPOSROBU

www.voluntar-provita.ro

Evenimentul se va ransmite live pe internet la www.radiolynx.ro si www.companiadanpuric.ro Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag la spectacolul nostru!

 

Concert de colinde “Sunetul Crăciunului” -cu grupul vocal “Athenaeum Voices” și cvintetul de suflători din alamă “Athenaeum Brass Quintet”-

Luni, 15 decembrie

Ora 19:00

Teatrul Elisabeta vă invită cu drag la un moment muzical de poveste și liniște sufletească în jurul bradului, cântat așa cum se cuvine de către Athenaeum Voices și Atenaeum Brass Quintet.  Diversitatea surprizelor muzicale, începând de la colinde românești și internaționale până la muzica în spiritul Crăciunului vă va încânta și vă va apropia de spiritul Crăciunului. Evenimentul este organizat de Fundația George Enescu în parteneriat cu Teatrul Elisabeta.

Preț bilet: 30 lei/ 40 lei

Rezervări și informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

 

American Night Dream

Joi, 18 decembrie

Ora 20:00

În premieră, în România “American Night’s Dream”, reunește artiști romani și americani de excepție, într-un show original de muzică, poezie și dans contemporan. Calvin McClinton, un experimentat cântăreț de soul și gospel, va interpreta atât piese din propriul repertoriu cât și hituri din folclorul românesc – veți auzi “Lume-Lume” și “Morărița” interpretate în engleză, într-un autentic stil gospel. Claudia Cream, una din cele mai apreciate cântărețe de muzică pop din România, ne va delecta cu interpretarea originală a unor piese de jazz celebre. Actrița Dana Rotaru – al cărei incontestabil talent i-a adus un rol în “Fantoma de la Operă” pusă în scena Operei Naționale de celebrul regizor australian Stephen Barlow – ne va captiva prin forța interpretării unor piese din musicaluri ce au făcut istorie pe Broadway. Alături de ei, coregrafa și dansatoarea Natașa Trifan va traspune în mișcare nebunia frumoasă a New York-ului iar regizorul Cezar Ghioca va propune o adaptare proprie a unor piese celebre în istoria jazz-ului american.

Preț bilet: 40 lei/ 50 lei/ 60 lei

Rezervări și informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

Rockolinde

Marți, 23 decembrie

Ora 19:00

Adrian Naidin va concerta la Teatrul Elisabeta. Spectacolul va prezenta colinde, melodii de dragoste, melodii manifest, totul într-o atmosferă caldă, specifică Micului Paris.

Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor. Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaș și decisiv în formarea lui ca violoncelist și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră. S-a perfecționat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky. A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naționale Radio din București. Adrian Naidin a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de muzică, dintre care două premii III la „Olimpiada Națională de Muzică” (1987 si 1990), premiul II la „Concursul Național de Interpretare Muzicală’ și Premiul II pentru Muzica de Cameră la „Concursul Internațional de la Reichenau”, Austria (1997).

Durata: 1 h si 30 min

Preț bilet: 39/49 lei

Rezervări și informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

Christmas, modern & rags

Sâmbătă, 20 decembrie

Ora 20:00

Stilul abordat de Gabriel este unul variat. Pianist clasic la origini, Gabriel a experimentat și alte stiluri de muzică, precum: muzica modernă, caffe-concert și ragtime. Recitalurile sale reprezintă o călătorie prin aceste stiluri, combinând romantismul pieselor clasice, sensibilitatea și modernismul compozitorilor contemporani precum și tehnicitatea stilului predecesor jazz-ului – ragtime. Similar turneului de Sărbători din anul 2013 în care a concertat pe scenele din Bruxelles, București, Râmnicu Vâlcea și Târgoviște, pianistul român revine în fața publicului din București, pe scena Teatrului Elisabeta, susținând un recital de pian alături de doi invitați: Andreea Sia – voce și Eusebiu Croitoru, unul din cei mai avansați studenți ai lui la pian. Repertoriul propus în acest an cuprinde diferite stiluri: un colaj de colinde, piese moderne și creații ragtime.

Preț bilet: 25 lei

Rezervări și informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

“A Classical Christmas” cu Orchestra Philharmonia!

Sâmbătă, 20 decembrie

Ora 19:00

Acest ansamblu a fost constituit în București în anul 1983 și are în componența sa instrumentiști de excepție. Încă de la debutul său, această formație s-a bucurat de aprecieri deosebite în ceea ce privește calitatea și rafinamentul sunetului, calitatea stilistică a repertoriului abordat, în care predominant este repertoriul preclasic și clasic. Orchestra s-a impus încă de la debut prin susținerea în concert a unor opusuri de mare consistență precum integrale de Vivaldi, Corelli, Haendel și multe alte opere muzicale. Performanțele artistice ale orchestrei de cameră „Philharmonia” au determint realizarea unor înregistrări pe disc ale unor lucrări ca L’estro Armonico de Vivaldi, Integrala Concertelor Grossi de Corelli, Integrala concertelor Grossi de Haendel, lucrări de Mozart, Gillliani, Respighi, precum și lucrări ale unor compozitori români contemporani. Orchestra „Philharmonia” a fost invitată să susțină concerte la diferite festivaluri internaționale de muzică de cameră, în tări precum Bulgaria, Rusia, Turcia, Grecia, Spania, Austria, Germania s.a. prilej cu care din nou au fost relevate elogios calitățile sunetului și omogenitatea deosebită a acestui ansamblu. Orchestra a colaborat cu cei mai prestigiosi soliști români precum și cu reputați artiști străini  printre care: Rugiero Ricci, Victor Picaisen, Alberto Lisy, Mincio Mincef, Alirio Diaz, Barbara Hendricks s.a. Fondatorul și conducătorul orchestrei de cameră „Philharmonia”, Nicolae Iliescu a absolvit cursurile Conservatorului Național din București, beneficiind de asemenea de  bursa „George Enescu” și s-a distins prin aprecieri deosebite  în concertele susținute în țară precum și în o serie de țări printre care Ungaria, Bulgaria, Rusia, Italia, Spania, Elveția, Germania și precum într-o serie de țări din Asia și din America. Între anii 1984 și 1990 a fost concert-maestru al Filarmonicii „George Enescu”, iar mai apoi profesor universitar la Academia de Muzică din București. A urmat cursurile de aspirantură ale Conservatorului Piotr Ilici Ceaikovski din Moscova, unde a obținut aprecieri și rezultate excepționale.

Pret bilet: 30 lei / 40 lei

Rezervări și informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

Portret la minut

Duminică, 21 decembrie 2014

Marți, 27 ianuarie 2015

Ora 20:00

Genul spectacolului: Comedie, la care chiar … se rade!

Portret la minut este o comedie bulevardiera, o piesă despre situația unui cuplu tânăr care trece prin problemele crizei financiare actuale, dar care are mult mai multă bataie de cap cu problemele conjugale pe care soția, fără voia ei, le-a generat. Cei doi tineri se mută cu chirie într-o garsonieră – căci banca le-a luat apartamentul – unde Marcela (soția) e asaltată de „drăgălășeniile” proprietarului și de cele ale unui vecin tupeist.  Andrei (soțul) nu mai știe la care dintre cei doi să facă față, asta până când intră în scenă sora Marcelei, Felicia, care rezolvă rapid situația.

Distribuția: Laura Cosoi, Dragos Mostenescu, Emil Mitrache, Ovidiu Ianu si Eugenia Serban

Muzica și efecte speciale:  Adrian Daminescu

Regia:  Dragos Mostenescu si Ovidiu Ianu

Durata spectacolului: 2 ore (fără pauză)

Preț bilet: 30 lei/ 40 lei/ 50 lei

Rezervări și informații: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular