marți, martie 5, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăTeatrul de Comedie București şi Asociaţia Artextract prezintă "ELIXIR"

Teatrul de Comedie București şi Asociaţia Artextract prezintă „ELIXIR”

,,Un spectacol despre nevoia prezenţei celuilalt într-o lume în care totul devine din ce în ce mai virtual. Protagoniştii nu mai au nevoie de prezentări, sunt doi mari maeştri – MAIA MORGENSTERN & MARIUS BODOCHI – într-o versiune contemporană French style a „Legăturilor primejdioase” marca Eric-Emmanuel Schmitt.

Mă interesează să vorbesc despre virtualizarea excesivă a relaţiilor dintre oameni, cu
predilecţie dintre bărbaţi şi femei, despre separare, despre izolare, şi nu în ultimul rând despre teama de a te abandona celuilalt, într-un timp în care totul pare să îndemne la precauţie, un realism sinonim cu dezumanizarea şi o aşa-zisă "obiectivitate" sinonimă cu apatia. Un timp care pare stăpânit de frici şi angoasă.

Clasicul pariu al lui Pascal, aşa cum spune unul dintre personaje, în aceasta lume din ce în ce mai emasculată de pasiuni şi conştiinţă, este încă valabil şi poate fi o soluţie.
Cu alte cuvinte, spectacolul nostru este un îndemn, care s-ar putea rezuma astfel: Nu vă fie frică să fiţi sinceri, să credeţi (în loc să nu credeţi), să aveţi constiinţă (în loc să o anulaţi), să fiţi morali (nu imorali); nu va fi teamă să iubiţi un om sau mai mulţi, pe Maria, Anca, Pierre, Veronique, George etc., în defavoarea lui Smartphone, PC, Laptop, Facebook, WhatsApp, Skype, Twitter sau a altor cyborgi… Nu vă fie teamă să fiţi UMANI….Începeţi prin a ieşi mai des, invitaţi-vă partenera/partenerul la un dans sau un
vin; dacă nu aveţi, găsiţi-vă una/unul, dacă e nevoie, luptaţi-vă pentru asta, apoi faceţi dragoste…Restul vine de de la sine…” (Marcel Ţop, regizor)

În rolul marchizei de Merteuil updated 2017 – actriţa MAIA MORGENSTERN, secondată în rolul vicontelui Valmont updatat 2017, la rândul său, de actorul MARIUS BODOCHI.
Elixir este una dintre cele mai noi piese scrise de ERIC-EMMANUEL SCHMITT, piesa având premiera la Paris în anul 2015.

De: Eric-Emmanuel Schmitt
Traducerea: Edith Negulici

Joi 11 ianuarie şi joi 18 ianuarie, ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului de Comedie

RELATED ARTICLES

Most Popular