luni, decembrie 4, 2023
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăTeatrul Coquette vă invită la spectacolele din următoarea perioadă

Teatrul Coquette vă invită la spectacolele din următoarea perioadă

Joi, 12 februarie 2015, ora 19:00  – Încă o șansă – Teatru Forum

Proiectul Încă o șansă a luat naștere în anul 2008. În decurs de 6 luni am strâns mulți prieteni, care veneau la fiecare poveste despre viață să își aducă aportul pozitiv în rezolvarea problemelor, dilemelor personajelor.

În perioada de pauză (la public) proiectul s-a dezvoltat cu tehnici noi de conturare a poveștilor, a pregătirii personajelor. Acest lucru se datorează dorinței noastre pentru ca voi spectatorii să vedeți spectacole frumoase și care să vă miște și să vă ridice adrenalina.

Pentru cei care nu știu: Veniți la acest speactacol, vedeți timp de maxim 20 minute o piesă – trageți concluziile, apoi noi reluăm piesa. Voi, din acest moment, luați sforile în mână. Când doriți, opriți spectacolul și interveniți pe scenă sau din public și propuneți schimbări. Cum faceți acest lucru? Simplu – printr-o singură bătaie din palme – actorii se opresc în STOP CADRU, voi luați locul unui actor, îi preluați personajul și propuneți.

„Mulți dintre voi veți avea uimirea de a simți cât de bine sunteți în personaj. Prietenii și publicul vor vedea cât de talentați sunteți” – Orlando Petriceanu, regizorul și producătorul proiectului.

Distribuția: Orlando Petriceanu, Ramona Cutina, Pavel Bârsan, Alexa Popa, Dan Apăvăloaie, Raluca Straia Andrei și Mihai Rîpan.

 

Vineri, 13 februarie 2015, ora 19:30 – Habemus Bebe

Afis Habemus Bebe

Un performance despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi… nutriţie. Un spectacol scris de o mamă şi interpretat de trei actriţe care sunt, la rîndul lor, mame. Un spectacol care a putut fi realizat datorită unei campanii de crowdfunding.

„Spectacolul nu vizează exclusiv mamele, altfel ar cădea în capcana unui discurs tematic, care triază publicul. Habemus Bebe este, în esenţă, o poveste despre schimbare, una profundă, marcantă, şi despre modul în care te raportezi la ea şi o poţi controla. Spectacolul nu oferă soluţii, nu are o viziune triumfalistă asupra maternităţii, nici una catastrofică, nici nu te învaţă să devii mamă în zece paşi, dar împărtăşirea, cu umor şi emoţie, a temerilor şi dilemelor cu care se confruntă un părinte se constituie într-o formă de terapie” (Dilema Veche).

Intrarea este pe bază de donație. Sugerâm o donație minimă cât prețul unui bilet: 30 de lei. Toate fondurile obținute vor fi donate campaniei Împreună pentru Irina. Irina Macarie este o fetiță de 1 an și 3 luni. Ea suferă de o boală genetică foarte rară care se numește Colestază Intrahepatică Familială Progresivă și care îi afectează ficatul. Stadiul actual este ciroza hepatică și singura soluție este transplantul de ficat, care la vârsta ei nu poate fi efectuat la noi în țară.

Pentru a putea realiza această operație este nevoie de aproximativ 200.000 euro.

Text: Elena Vlădăreanu
Distribuție: Dana Voicu, Carmen Florescu, Lala Mişosniky
Guest star: Eva Bălan

Voci: Maria Balabaş, Elena Vlădăreanu, Mădălina Duţescu, Sanda Watt
Afişe, stencil: Andrei Gamarţ

Regia: Robert Bălan

Un proiect ART NO MORE cu sprijinul WASP – Working Art Space and Production. Proiect finanţat parţial prin plaforma de crowdfunding We Are Here

 

Sâmbătă, 14  februarie 2015, ora 11:30 – Atelierul de Povești – Frumoasa și Bestia

Afis Atelier Frumoasa si bestia

Atelierul de povești este un concept al Teatrului Coquette, destinat participării active a copiilor în creionarea poveștii. Pe baza indiciilor, copii trebuie să recreeze povestea și să îi ajute pe cei trei prieteni (Ruxandra, Daniel și Mihai) să deslușească corect povestea.

Pentru sâmbăta aceasta propunem povestea „Frumoasa și bestia”. Copii sunt invitați prin mijloacele teatrului și ale desenului să descopere povestea.  Copii învață să înțeleagă o situație scenică și să dea viață unui personaj în timp ce sunt inițiați în tainele desenului, astfel devin chiar ei actori și desenatori. Micii noștri prieteni își pot descoperi și dezvolta astfel telentul actoricesc sau talentul pentru desen.

Cu: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă și Daniel Divrician

 

Sâmbată, 14 februarie 2015,  ora 20:00 – Valsul Hazardului

VALSUL COCHET

O femeie face un accident cu mașina și ajuge să răspundă în fața unui înger, care-i punctează fiecare răspuns. Balanța înclină nehotărâtă între rațional și irațional, între iubiri adevărate și disperări de moment și lista va continua. Ar trebui adăugat și faptul că balanța nu înclină singură, ci este ajutată de domnul Inger. Veți întâlni un personaj pe cât de simpatic pe atât de iritant. Un spectacol ca o spumă de șampanie. Personajele trec ca într-un dans nebun de la seductie la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este ca un joc ale cărui atuuri sunt replicile și a cărui miză crește cu fiecare minut. Finalul aduce o răsturnare de situație total neașteptată.

Și ca să fiți și mai curioși, este implicat un înger „negru”.

Distribuția: Ruxandra Bălașu și Mihai Căpățînă

Regia: Ingrid Bonța

Scenografia: Daniel Divrician

 

Duminică, 15 februarie 2015, ora 11:30 – Prințesa și bobul de mazăre

Printesa si bobul de mazare afis

 

Spectacolul este pus în scenă după frumosul basm scris de H.C. Andersen, cu un umor adecvat copiilor. Prințul (puțin mofturos, fie vorba între noi) trebuie convins să se căsătorească pentru binele împărăției. Cum își găsește prințul perechea, dacă el nici nu vrea să audă de însurătoare? Se pare că nici una dintre prințese nu este cea potrivită, pentru că el își dorește o prințesă adevărată. Cum se poate dovedi că o prințesă este prințesă adevărată?

Se întâmplă, însă, un șir întreg de coincidențe, care fac ca într-o seară, pe furtună, la poarta palatului să bată o frumoasă fată. Să fie ea oare cea aleasă? La ce probe este supusă? Vom vedea dacă împărăteasa va reuși să ridice blestemul ursitoarei asupra prințului.

Un spectacol care readuce în prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilăriei. Îi invităm pe copiii de toate vârstele să se bucure de el!

Distribuția: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă și Ingrid Bonța

Scenografia: Daniel Divrician

 

Duminică, 15 februarie 2015, ora 19:00 – Mondeni-tăți. Capitolul 2

afis Mondenitati (1)

Comedie inspirată de textele lui Tudor Mușatescu. Cum ar suna ele în zilele noastre? Mondeni-tăți!  este o satiră la adresa societății „televizate” în care trăim și a goanei după celebritate. Încearcă să fie un spectacol „politically correct”, dar nu reușește. Actrițele Ruxandra Bălașu și Laura Voicu interpretează mai multe roluri, înfățișând tipare umane din cele mai variate zone. Actorul Pavel Bârsan este moderatorul emisiunii, care se confruntă cu diverse situații neașteptate. Această „emisiune” este o combinație între teatru, comedy show și improvizație. O comedie care ia sub aripa umorului diverse tipuri umane.

Umor cu premeditare la Teatrul Coquette! Duminică, încheie săptămâna cu o porție de râs sănătos!

Distribuția: Pavel Bârsan, Ruxandra Bălașu, Laura Alexandra Voicu

Cu participarea video: Claudia Susanu, Iulian Glita, Mihai Căpățînă, Mihai Stănescu și Pavel Bârsan

Imagine: Radu Fulga
Regia: Ingrid Bonța

 

Joi, 19 februarie 2015,  ora 19:00 – Mașa zilelor noastre

afis Masa zilelor noastre

Un performance multimedia despre condiția femeii moderne. Un spectacol de Dana Voicu după texte de Anton Cehov, Sergi Belbel și Oleg Bogaev.

Distribuția: Irina Strungăreanu, Ana Maria Moldovan, Lucian Pavel, Dana Voicu.
Coregrafie: Irina Strungăreanu.
Video: Alexandru Maftei, Viorel Frangulea.
Foto afiș: Ana Maria Moldovan.
Spectacol realizat cu sprijinul UNITER.

 

Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular