Teatrul Arte dell’Anima a adus magia poveștilor în centrele de plasament!

0
33
Arte dell’Anima

În luna decembrie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima a implementat proiectul cultural-educațional „Let’s start reading”, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

Scopul proiectului „Let’s start reading” este să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în centrele de plasament. Copiii institutionalizați nu au nevoie doar de produse, ci și de atenție, iubire și experiențe care să contribuie la formarea lor, ca viitori adulți. Această nevoie afectivă se accentuează în perioada sărbătorilor, când se observă o creștere a promovării în spațiul public a imaginii de familie. În cadrul proiectului, actorii colaboratori ai Teatrului Arte dell’Anima au prezentat 4 povești de Crăciun, într-un decor de basm. Proiectul a fost adresat copiilor institutionalizați de la centrele ce aparțin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, partenerul proiectului: Centrul Sfântul Ștefan și Centrul Sfântul Iosif. Proiectul s-a desfășurat în regim online, pe platforma Zom, ținând cont de reglementările în vigoare cu privire la pandemia COVID-19. La rândul lor, actorii au fost colindați de copii, la finalul fiecărei întâlniri. În cele două centre, fiecare copil a primit câte un pachet de produse, achiziționate din magazinele finanțatorului: Kaufland România.

Trailer-ul proiectului poate fi vizionat aici: https://youtu.be/QJewnqoX-7o

Asociația Arte dell’Anima reprezintă un spațiu cultural independent, care prin eforturi continue a reușit timp de șase ani să găsească resursele umane, logistice și financiare pentru a deveni un promotor al culturii în comunitate. În cei 6 ani de activitate, asociația a implementat cu succes mai multe proiecte culturale și educaționale, atât din fonduri proprii cât și cu finanțare nerambursabilă. Peste 300 de cursanți au absolvit din 2015 cursurile de dezvoltare personală prin tehnici teatrale. Coordonatorii proie Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Îți recomand și: Povești de Crăciun pentru toți copiii!