Teatrul Apropo și Bucharest Fringe anunță câștigătorii de anul acesta

0
76
Teatrul Apropo și Bucharest Fringe anunță câștigătorii de anul acesta

Teatrul Apropo și Bucharest Fringe anunță câștigătorii

Teatrul Apropo și Bucharest Fringe anunță câștigătorii ediției de anul acesta a Call-ului de proiecte pentru artele spectacolului, care s-a desfășurat în perioada 27 martie – 15 iunie 2020.

Cele două proiecte vor fi produse în perioada iulie – octombrie la Teatrul Apropo și vor avea premiera în cadrul ediției aniversare, cu numărul 10, a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, între 9 și 18 octombrie 2020.

În cadrul Call-ului de Proiecte am primit 29 de propuneri bune și foarte bune, iar pe această cale felicităm toate echipele care s-au înscris în competiție!

Proiectele câștigătoare vor fi produse la Teatrul Apropo

Cele două proiecte câștigătoare alese de juriul format din Oana Cristea Grigorescu, Cosmin Manolescu și echipa de organizare a Teatrului Apropo sunt:

”What is LOVE? Baby don’t hurt me” de Alina Tofan, care propune un performance de teatru participativ pe tema iubirii. Proiectul chestionează ce este cu adevărat iubirea într-o lume aflată mereu în mișcare, ce e iubirea când doar este simțită, însă nu se încadrează în nimic din ce te-au învățat ceilalți că e? Zilnic suntem bombardați cu idei despre iubire care nu ne aparțin. Mass media și filmele americane ne fac să credem că iubirea se bifează doar dacă ai trecut de „cele 5 semne că te iubește cu adevărat”. Gesturile care însoțesc iubirea ne aparțin sau sunt doar invenții ale unei lumi în care iubirea este doar un alt fel de produs de consum?

”Camera Apropourilor (titlu în lucru)” este propunerea echipei formate din Ana Turos și Teodor Ghiță, un spectacol despre tabuuri și lipsa comunicării, alcătuit dintr-o serie de întâlniri sau confruntări a mai multor cupluri din România contemporană, într-o cursă nebună după pofte carnale, escapade extraconjugale, confirmări individuale, accederi în alte clase sociale, ieșiri din banalitatea rutinei zilnice. Toți au și toți avem același lucru în comun: dorința. Ne lăsăm fie cuprinși de focul pasiunii, fie păcăliți cu bună știință de iluzia romantismului și a afecțiunii. Dar câte din acestea suntem dispuși să recunoaștem în lumina plină a zilei?

Cele două proiecte vor fi produse în perioada iulie – octombrie la Teatrul Apropo și vor avea premiera în cadrul ediției aniversare, cu numărul 10, a Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, între 9 și 18 octombrie 2020.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect organizat de Asociația TEATRUL.RO, co-finanțat de Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.