In Bucureşti pe 14 ianuarie, Competiţia Eye in the Sky, derulată la nivel naţional de integratorul de soluţii IT&C TeamNet International, a stârnit un interes ridicat în rândul studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din România. Astfel, în concurs au fost înscrise 60 de proiecte de cercetare, vizând domenii variate, din principalele oraşe ale ţării.

În cadrul Eye in the Sky, participanţii pot beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra în lucrarea lor de diplomă. Tehnologia UAV constă într-un avion de dimensiuni mici, fără pilot, dotat cu senzori speciali care pot culege din zbor date care pot fi aplicate în domenii variate de interes.

Şapte dintre cele 60 de proiecte înscrise în competiţie vor fi selectate pentru a fi puse în practică prin intermediul tehnologiei puse la dispoziţie de TeamNet, iar autorii celor mai bune trei lucrări de cercetare vor fi recompensaţi cu câte o vacanţă de tip city break într-o capitală europeană. „Proiectele înscrise în cadrul Eye in the Sky îşi propun utilizarea tehnologiei UAV în cercetări foarte diverse, de la analiza potenţialului turistic din zone nevalorificate, la studierea unor areale forestiere, a unor culturi cerealiere sau la proiecte în domeniul energiei. Avem inclusiv aplicaţii în domenii precum Arte vizuale sau Jurnalism”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager şi unul dintre fondatorii TeamNet International. „Numărul de proiecte înscrise în competiţie şi, mai ales, temele acestor cercetări sunt încă o dovadă că România este o ţară plină de tineri talentaţi, cu idei originale şi cu iniţiativă, care au nevoie, însă, să fie încurajaţi în demersurile lor”, a continuat acesta.

Bucureşti conduce în topul oraşelor cu cele mai multe proiecte înscrise, urmat de Iaşi, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău, Suceava şi Constanţa. Participanţii concurează fie individual, fie în echipe de câte maximum cinci membri, cei mai mulţi dintre ei provenind de la specializările Geografie, Agricultură, Silvicultură şi Urbanistică. Competiţia Eye in the Sky face parte din programul Think ‘n’ Do dezvoltat de TeamNet.Un alt proiect academic din cadrul Think ‘n’ Do este Sky Senzor, care constă în dezvoltarea de aplicaţii hardware şi software pe baza imaginilor video obţinute cu ajutorul senzorilor instalaţi pe avioanele de tip UAV.

Autonomous UAVs vizează realizarea unei platforme de management pentru UAV-uri care să permită executarea unor misiuni de către un avion sau un grup de avioane cu caracter autonom. Opinion Mining & Big Data abordează teme legate de analiza volumelor mari de date şi a textelor generate în zilele noastre. „Prin intermediul programelor de acest tip, ne propunem să ne consolidăm colaborarea cu mediul academic, care reprezintă o prioritate pentru TeamNet.

Mediul academic este cel care formează specialiştii de care piaţa de IT, pe care activăm şi noi, are nevoie şi, de aceea, ne-am asumat responsabilitatea de a-i sprijini în acest proces”, a adaugat Bogdan Nedelcu. Pe lângă aceste programe de cercetare academică, TeamNet are unul din cele mai mari programe de internship din ţară, astfel că, pe parcursul anului trecut, 54 de persoane au beneficiat de internshipuri plătite în cadrul acestei companii.

Mai multe detalii găsiţi pe website-ul  şi pe pagina de Facebook .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here