Taxi Gratis transportă gratuit persoane cu probleme de sănătate

0
608

De câțiva ani, Bucureștiul este un oraș mai bun. Pe bulevardele sale, o mașinuță circulă regulamentar. Pe bancheta din spate, oameni cu grave probleme de sănătate așteaptă liniștiți să ajungă la spital. În față, la volan, stă mereu același om.. un om bun, săritor, pentru care „a fi om” înseamnă mai mult decât a-i ajuta pe ceilalți. El e Alex. Alex Bobeș, de meserie OM. Inițiatorul proiectului Taxi Gratis – un proiect umanitar prin care este aproape de oameni în momente grele când au nevoie de un mijloc de transport și nu au la cine să apeleze. Nu regretă nicio secundă că face acest lucru, ba chiar se hrănește cu bucuria din ochii celor pe care îi ajută! Chiar el ne-a spus!

Cum a luat naștere Taxi Gratis? Ce te-a determinat să inițiezi un astfel de proiect în România?

Alex: Taxi Gratis a luat naștere în aprilie 2013, însă ideea unei astfel de inițiative umanitare s-a născut cu ceva timp în urmă. La un moment dat, alături de mama mea, am trecut printr-o situație foarte grea. Am avut nevoie de ajutor în ceea ce a privit transportul între domiciliu și spital, ea suferind în acel moment de cancer. Neavând posibilități financiare, ne-am descurcat enorm de greu. Din acel moment, am conștientizat că transportul este o problemă gravă în rândul persoanelor cu probleme financiare și medicale. Luând în considerare și faptul că autoritățile nu se implică din acest punct de vedere, am hotărât să mă implic eu imediat.

Cum funcționează Taxi Gratis? Ce servicii oferă?

Alex: Taxi Gratis oferă transport gratuit între domiciliu și unități medicale persoanelor cu grave probleme financiare și de sănătate (nevăzători, persoane cu handicap sau suferinde de boli grave precum cancer, leucemie, etc).

Pe lângă acest serviciu, m-am implicat și în alte inițiative, precum cazul Colectiv, unde am ajutat o fundație prin transportarea unor baxuri de apă persoanelor internate la spitalul Bagdasar – Arseni. Totodată, vizitez des centre de plasament și ofer mici cadouri copiilor din aceste locuri.

De ce Gratis? Cine finanțează acest proiect?

Alex: Este gratis pentru că este adresat unor persoane care efectiv nu au bani, trec printr-o perioadă foarte grea și nu beneficiază de niciun ajutor din acest punct de vedere. Ei nu beneficiază de transport din partea autorităților pentru că nu se oferă așa ceva decât în cazuri foarte rare, iar deseori pentru a beneficia de o ambulanță (de exemplu) trebuie să plătești. Proiectul este finanțat în totalitate din resurse proprii, ofer acest serviciu de transport gratuit folosind mașina personală.

Cine este implicat? Cine te susține?

Alex: Eu sunt singura persoană implicată din toate punctele de vedere în conducerea proiectului, în transportatul persoanelor către unități medicale, în interviuri, etc.

Ce impact are, până acum, Taxi Gratis? Cum îl percep oamenii?

Alex: Impactul a fost întotdeauna pozitiv, chiar dacă expunerea proiectului nu a fost extraordinar de accentuată. Persoanele care află de acest proiect apreciază inițiativa mea, ceea ce mă bucură enorm.

Care a fost cel mai complicat caz pentru care Taxi Gratis a făcut o faptă bună?

Alex: Pot da ca exemplu mai multe cazuri, pentru că cea mai mare parte a persoanelor pe care le-am ajutat trăiesc adevărate drame. De la persoane cu handicap la cele cu membre amputate sau aflate în cârje și scaune cu rotile, toți acești oameni reprezintă cazuri complicate.

Ce impedimente ai întâlnit de-a lungul timpului?

Alex: Impedimentele majore țin de lipsa de implicare de care mă lovesc tot timpul, din partea persoanelor care ar dori ca astfel de proiecte să evolueze, dar nu se implică deloc pentru a ajunge acolo. Avem nevoie de unitate pentru a schimba cu adevărat ceva. Viitorul proiectelor de genul acesta depinde de implicarea fiecăruia dintre noi.

Ce te motivează să continui acest demers?

Alex: Mă motivează, în principal, nevoia persoanelor aflate în astfel de situații problematice. Fiind martor la nenumărate cazuri cu adevărat dramatice, poveștile și situațiile grele prin care trec acești bolnavi mă fac pe mine mai puternic și mă motivează să merg mai departe, să cred cu tărie în dezvoltarea proiectului.

Ce planuri de viitor ai în ceea ce privește Taxi Gratis?

Alex: Îmi doresc foarte mult ca, în prima fază, să extind proiectul în tot orașul București, deoarece există foarte multe cazuri de oameni grav bolnavi fără sprijin, fără bani, care depind de ajutorul oferit de proiectul Taxi Gratis. Mai departe, intenționez să extind inițiativa și în alte orașe din țară. Pentru a realiza aceste lucruri am nevoie de implicarea voastră, în orice fel.

Vrei să te implici și să-l susții pe Alex? Contactează-l: alex.bobes@taxigratis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.