Tatuajele îți fac trupul mai rezistent și mai artistic

0
691

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Alabama, cei cu mai multe tatuaje pe corp au un efect asemănător cu activităţile în aer liber.

Odată cu noua activitate fizică intensă, corpul uman este slăbit de noul stres. La pista de alergare, acest lucru îl reprezintă durerile musculare plus oboseala in cele mai multe cazuri. După tatuare, de multe ori apare efectul de epuizat, deoarece corpul se întreabă de ce simte injectata cerneala adânc în piele.

Dar, după câteva zile de activitate pe pista de alergare, muşchii încep să se întărească şi durerile dispar odata cu oboseala. Cercetătorii au putut observa acelaşi efect şi în urma tatuajelor, prin vizitarea unui salon de tatuaje şi prin recrutarea de voluntari. La studiu au participat 24 de femei şi 5 bărbaţi.

Studiul a examinat cât de multe tatuaje are o persoană şi cât timp a durat fiecare repriza de tatuare. Apoi au fost analizate probele de sânge pentru a măsura nivelul de imunoglobulină A la participanţi. Imunoglobulina A este un anticorp, un hormon al stresului.

Echipa a constatat că oamenii care au făcut pentru prima data un tatuaj au avut o scădere semnificativă a nivelului de imunoglobulină A, în timp ce persoanele care aveau mai multe tatuaje au înregistrat un nivelul de imunoglobulină A puţin scăzut. Potivit oamenilor de ştiinţă, acest lucru sugerează că organismul îşi întăreşte răspunsul imunologic.

„După un stres, corpul tău se întoarce la echilibru. Cu toate acestea, în cazul în care continuaţi să stresaţi corpul iar şi iar, organismul în loc să se întoarcă la acelaşi punct stabilit, îşi ajustează punctele sale interne şi drept rezultat creşte rezistenţa”, a declarat Christopher Lynn, unul dintre intemeietorii studiului.

Decizia de a te tatua depinde de tine şi doar de tine, poţi alege un tatuaj ‘cool’, sau ceva semnificativ, oricum o să arăţi mai bine că înainte, e că şi când ţi-ai decora pereţii camerei, doar că în cazul de faţă te decorezi pe tine. Este alegerea ta de a nu mai fi sec, de a da culoare pielii şi vieţii tale în acelaşi timp.

g

Sursa foto: www.google.com

s

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.