Tarifele la taxi din București se vor scumpi

Transportul cu taxiul în Capitală era cunoscut, până în prezent, ca fiind relativ ieftin. În fond, 1,39 lei/kilometru nu era mult: era o sumă care putea să te ajute să faci economii, mai ales dacă dădeai și de un șofer acceptabil. Totuși, situația se va schimba cât de curând. Companiile care practicau prețul anterior menționat vor fi nevoite să mărească suma pe care o cer. Cu alte cuvinte, tarifele la taxi din București se vor scumpi până pe 20 octombrie.

La cât va ajunge, vă întrebați? 1,69-1,70 de lei, în funcție de companie.

Cum de s-a ajuns la această situație?

Începutul lunii octombrie a veni cu numeroase măriri de prețuri. Printre cele mai importante au fost cele la electricitate, gaze naturale și benzină. Acestea au urmat scumpirii accizei la carburanți, care a dus prețurile la motorină la peste 5 lei pe litru.

Toate aceste modificări nu aveau cum să nu se reflecte și pentru oamenii de la volan. Mai ales pentru cei care au și făcut o meserie din asta.

De ce se scumpesc tarifurile la taxi abia acum?

Explicația ar fi legată de tehnică. Un reprezentant al unei companii de taximetrie ar fi afirmat că motivul principal pentru care tarifele la taxi din București se vor scumpi abia din 20 octombrie ar fi legat de resoftarea aparatelor de taxare de la numeroasele vehicule aflate în circulație.

Șoferii consideră însă că modificările ar fi legate de niște schimbări legislative privind munca part-time. Conform acestora, contribuțiile sociale ale angajaților ar urma să fie achitate integral, indiferent dacă ei lucrează cu normă întreagă sau nu.

Cum îi va afecta schimbarea pe cei care merg cu taxiul?

Evident, toată lumea va plăti mai mult. Indiferent că ești student sau nu, tot vei fi nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar pentru o cursă în oraș.

Bineînțeles, modificările ar putea să nu aibă niciun efect asupra anumitor taximetriști. Ei tot vor continua să profite de cei care nu știu foarte bine Bucureștiul. Sau care se încred prea mult în ei.

De asemenea, creșterea tarifului ar putea determina o reorientare asupra altor servicii de transport. Nu de alta, dar atunci când o să fii în facultate – sau o să ai un buget limitat – nu o să îți convină să cheltuiești prea mulți bani. Așa că o să ți se pară ok să folosești alternative precum Uber sau Taxify, ale căror prețuri minime se apropie mai mult de 1 leu decât de 2.

surse info: promotor.ro, mediafax.ro, digi24.ro

sursă foto: metropotam.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here