Tari in care ne-am dori sa locuim

  0
  209

  Belgia

  Zi de zi, la televizor sau în presa scrisă, titluri înfricoşătoare ne arată cât de primejdioasă este lumea în care trăim. Crime, furturi, agresiuni, toate se întâmplă în imediata apropiere, iar ţara noastră este una destul de nesigură. Începând cu anul 2007, Indicele Global al Păcii este emis de către Institutul pentru Economie şi Pace în fiecare an. Acesta este modul prin care naţiunile şi regiunile îşi măsoară gradul de pace, bazat pe măsurile interne şi externe adoptate de fiecare. Deşi se pare că lumea devine din ce mai crudă, conform Indicelui Global al Păcii există câteva ţări foarte paşnice, în care cu certitudine ne-am dori să trăim.

  Danemarca

  Danemarca se află în fruntea listei țărilor cele mai pașnice de pe Pământ, deoarece este într-adevăr un loc sigur pentru a trăi. Deși Copenhaga, capitala Danemarcei, a fost sub ocupație nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ei nu au luptat. Oamenii care trăiesc în Danemarca preferă să se concentreze pe problemele economice în loc să se implice în diverse conflicte armate. Danezeii sunt foarte prietenoși, deschiși și de ajutor.

  Singapore

  Ca membru activ al comunității internaționale și fiind o națiune mică, Singapore nu poate lua in derâdere propria securitatea. De la obținerea independenței, în 1965, ca republică suverană, Singapore s-a concentrat întotdeauna să fie un vecin minunat, prin stabilirea de relații sociale, economice si politice cordiale cu toate țările. Singapore a lucrat cu Organizația Națiunilor Unite și agențiile sale de sprijin. De asemenea, participă la diferite organizații la nivel mondial, unilaterale și multilaterale pentru promovarea cooperării internaționale, inclusiv OMC (Organizația Mondială a Comerțului). Ea este una dintre țările cele mai pașnice din lume, precum și una dintre cele mai bogate țări. Omuciderea și ratele criminalității si violenței sunt mai mici decât ratele penale.

  Slovenia

  O țară europeană frumoasă, Slovenia este, de asemenea, printre țările cele mai pașnice din lume. Este cea mai slab finanțată de către Națiunile Unite în ceea ce privește fondurile pentru păstrarea păcii. De asemenea, are un număr scazut de ofițeri de poliție și de securitate, un nivel minim de criminalitate perceput în societate, un număr mic de conflicte interne, proteste violente, precum și războaie interne și externe. Mai mult decât atât, cu orașele sale minunate, cum ar fi Maribor și Ljubljana, pline de cultura unica, Slovenia este o destinație de călătorie fantastică.

  Suedia

  Una dintre cele mai frumoase țările scandinave, Suedia, se află în nordul îndepărtat al Europei. Deși Suedia este unul dintre cei mai mari exportatori de arme din Europa, țara are un nivel scăzut de jafuri (doar 9.000 de un an), în comparație cu Statele Unite ale Americii (aproximativ 350.000 pe an). Potrivit Indicelui Global al Păcii, Suedia este una dintre țările cele mai pașnice din lume, în ciuda faptului că este printre primele exportatori de arme din lume. În plus, Suedia nu a fost in război și nu a participat la nicio lupta de doua secole.

  Belgia

  Potrivit Indicelui Global al Păcii, Belgia este una dintre cele mai bune și cele mai pașnice locuri din Europa și pe Pământ. Situată în inima Europei, această țară mică are un loc special. Bruxelles, capitala Belgiei, este casa Uniunii Europene și NATO. Belgia se mândrește cu orașe medievale, primării frumoase, castele maiestuoase, și o frumusețe naturală captivantă. Ratele în ceea ce privește omuciderea sunt mici în această țară, chiar dacă Belgia s-a confruntat cu o criză în cadrul guvernului său în perioada 2008-2011.

   

  Sursă fotografie: www.travel.amerikanki.com