Târgul internațional de carte Gaudeamus își deschide porțile

0
101
Târgul internațional de carte Gaudeamus își deschide porțile

Târgul internațional de carte Gaudeamus își deschide porțile

Pavilionul Central Romexpo va găzdui, între 16 și 20 noiembrie, Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Evenimentul va reuni atât titluri din literatura românească, cât și din cea internațională.

Deschiderea oficială a târgului internațional de carte Gaudeamus va avea loc joi, pe 16 noiembrie, de la ora 12:00.

Târgul internațional de carte Gaudeamus își deschide porțile
Afișul de promovare al târgului internațional de carte Gaudeamus

Cine participă la Gaudeamus?

Cea de-a 23-a ediție va găzdui apariții de carte din partea unor edituri cunoscute din România, dar și ale unor importante instituții de cultură.

Spre exemplu, editura Corint va pune la dispoziție publicații despre istoria României – „Mafia arabă”, Marius Oprea, dar și biografii de lideri mondiali – „Noul țar”, Steven Lee Myers.

Litera ne prezintă cu „Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere” a lui Garry Kasparov.

Humanitas va scoate în față și lansări de DVD-uri, prin filmul „Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu, dar și satire, precum „Aștept să crapi” (de astăzi, în prime time), scrisă de Radu Paraschivescu.

Editura Curtea Veche va lansa câteva cărți despre comunitatea de sași din România. Printre acestea se numără colecția de cărți poștalePe urmele sașilor. 45 de cărți poștale”  a lui Barna Nemethi, dar și volumeleCriț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași” și „Povestea sașilor din Transilvania. Spusă chiar de ei” scrise de Ruxandra Hurezean.

Printre instituțiile care vor desfășura activități la târgul internațional de carte Gaudeamus se numără Comisia Națională a României pentru UNESCO, Institutul Revoluției Române din decembrie 1989, Academia de Studii Economice din București și Muzeul Național de Artă București.

Cine este invitatul special al târgului?

Târgul internațional de carte Gaudeamus își deschide porțile
Plan de organizare al standului Chinei

 

În premieră, Gaudeamus aduce un invitat de onoare din afara Europei. După șase ani în care au participat Belgia, Italia, Republica Moldova, țările nordice (Danemarca, Finlanda, Islanda, Suedia și Norvegia), Rusia și țările francofone, organizatorii au adus China la Romexpo.

Cea mai populată țară din lume va avea o expoziție de carte cu peste 2000 de volume, benzi desenate și demonstrații de ceai și caligrafie specifică.

Alte informații utile

Târgul internațional de carte Gaudeamus își deschide porțile
Abonament de acces

Târgul internațional de carte Gaudeamus are porțile deschise între orele 10:00 și 20:00.

Accesul se face pe baza unui bilet de 5 lei, însă se poate cumpăra și un abonament de 10 lei, care oferă posibilitatea unui număr nelimitat de intrări.

Elevii, studenții, cadrele didactice și profesioniștii din zona editorială și/sau educațională beneficiază de intrare liberă.

Lista tuturor evenimentelor poate fi găsită aici, iar planurile de amplasare ale standurilor pot fi găsite pe site-ul gaudeamus.ro.

sursă foto: Radio România Gaudeamus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.