Târgul de Crăciun a revenit la Cluj-Napoca! Ce modificări există în acest an?

0
106

După un an în care a lipsit, în 2021 Târgul de Crăciun are loc din nou. Organizatorii s-au adaptat contextului pandemic şi au făcut câteva modificări în ceea ce priveşte numărul participanţilor şi al activităţilor. Capacitatea maximă este 2100 de persoane, iar biletul de intrare este certificatul verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Târgul de Crăciun s-a deschis pe 26 noiembrie, la ora 18:00, când s-au aprins toate luminiţele din Piaţa Unirii. În deschidere s-au auzit urări de primire şi precizări referitoare la prezentarea certificatului verde şi la respectarea măsurilor de prevenţie anti COVID-19.

Organizarea din acest an

În acest an, în fiecare dintre cele 4 căi de acces, organizatorii scanează certificatele oamenilor. Copiii sub 12 ani au acces fără certificatul verde.

targ de craciun
Participanţii se pregătesc de prezentarea certificatului verde la intrarea pe unele dintre cele patru căi de acces. Unii dintre aceştia au fost prezenţi la deschidere cu umbrele, adaptaţi la condiţiile de vreme.

Capacitatea maximă va fi de 2100 de persoane concomitent în târg, adică 30% din capacitatea spaţiului, după cum declară primarul oraşului, Emil Boc. Alte modificări presupun mai puţine căsuţe, lipsa scenei şi a patinoarului, dar şi noutăţi precum roata panoramică şi momente artistice care vor avea loc în weekend, lângă bradul împodobit.

Vizitatorii care au fost la târg şi în anii trecuţi declară că se bucură de revenirea târgului, întrucât anul trecut le-a lipsit absenţa acestuia.

„Ne-a lipsit anul trecut, iar anul acesta ne lipseşte patinoarul şi scena. Veneam  de obicei pentru căsuţa lui Moş Crăciun, pentru socializare, ca să ne întâlnim cu alte familii, iar copiii să se joace împreună, să se dea pe patine, lucruri obişnuite pe care le fac copiii. Suntem foarte bucuroşi ca a revenit târgul, chiar dacă trebuie să prezentăm un certificat verde. Astfel ne simţim mai în siguranţă.

Căsuţa lui Moş Crăciun este amplasată lângă bradul împodobit. Anul acesta evenimentele precum teatrul de păpuşi şi concertele de colinde vor avea loc în spaţiul de lângă brad, special amenajat.

Căsuţele cu produse tradiţionale şi obiecte artizanale sunt prezente şi anul acesta, în număr mai mic însă. Pe fundalul cântecelor de Crăciun, am vorbit cu câţiva vânzători de la căsuţe. Şi acestora le-a fost dor de târgul de Crăciun, spunând că le place să îşi valorifice produsele, printre care se numără ciocolata de casă, castanele coapte, preparatele din carne, produsele handmade.

Marcel coace castanele. Acesta se bucură de revenirea Târgului de Crăciun, deoarece îi place să prepare castanele şi să le vândă clienţilor.

Gândul bun şi fapta bună

Familionul le adună

Sloganul de anul acesta este „Gândul bun şi fapta bună, familionul le adună”. Ediţia din acest an găzduieşte iniţiative caritabile, care dau şansa vizitatorilor de la târg să facă o faptă bună de Crăciun.

Program

Târgul, desfăşurat în perioada 26 noiembrie-31 decembrie are loc între orele 11:00 şi 21:00 şi pregăteşte câteva evenimente. În fiecare duminică de la ora 17:00, participanţii pot asculta poveşti la gura sobei.

Primarul Emil Boc a declarat: „Primăria va organiza în acest an Târgul de Crăciun, într-un format mai restrâns, dar care, în acelaşi timp, să dea o bucurie clujenilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

Mai multe informaţii despre ediţia de anul acesta se pot găsi pe site-ul primăriei sau pe facebook.

Citeşte şi: Urban Christmas Market