Târgul de Cariere (TdC) ajunge vineri, 22 noiembrie, pentru prima oară în Capitală, după 7 ani și mai bine de optzeci de ediții ale evenimentului desfășurate în Cluj, Iași, Timișoara și în celelalte orașe mari ale României.

Conform unui studiu IRES derulat în această primăvară la Târgul de Cariere, evenimentele de carieră și recrutare au devenit a doua opțiune la nivel național, după internet, pentru tinerii români aflați în căutarea unui loc de muncă. Prin intermediul evenimentelor de recrutare TdC, din 2006 și până în prezent 18.000 de tineri și-au găsit un loc de muncă.

Mii de tineri s-au angajat prin intermediul Targului de Cariere (3)

Organizatorii estimează că în România piața actuală a evenimentelor de recrutare se situează încă sub valoarea de 1.000.000 de euro anual, fiind însă insuficient explorată. Cele mai importante evenimente de profil din țară sunt Târgul de Cariere, cu optzeci de ediții la activ în marile orașe din provincie, și Angajatori de Top, evenimentul consacrat în Capitală. Târgul de Cariere a fost fondat la Cluj în 2006 și are loc în cele mai importante centre universitare și de afaceri din România, bianual, primăvara și toamna.

Clienții noștri din toată țara ne solicită de mai mulți ani să le oferim posibilitatea de a participa la târguri de profil și în București. Am încercat inițial să stabilim colaborări cu evenimentele similare din Capitală, iar în 2013 am decis să mărim echipa și să organizăm chiar noi un eveniment la București. Un oraș cu anvergura și efervescența Capitalei poate și merită să aibă mai multe evenimente profesioniste de recrutare, care se vor stimula reciproc să producă rezultate tot mai bune pentru companiile angajatoare și pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă”, declară Radu Neag, PR Manager al Târgului de Cariere.

Pentru prima ediția a Târgului de Cariere București organizatorii vizează 50 de angajatori majori, atâția câți participă într-un sezon și la târgurile din Cluj sau din Iași, de exemplu, dar și 10.000 de candidați, tineri cu vârste între 20 și 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau în curs, majoritatea cu experiență de muncă.

Printre companiile care și-au anunțat deja participarea la eveniment se numără Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy, Xerox, Grawe, Wipro Technologies, ING și Route 66.

Târgul de Cariere București va avea loc în 22 și 23 noiembrie la World Trade Center, iar înscrierile pentru companii rămân deschise până în 19 noiembrie. Evenimentul este susținut de eJobs.ro și de Europa FM, precum și de mai multe comunități profesionale, universități și organizații studențești din București.

Candidații participanți se vor bucura nu doar de ofertele de angajare prezentate de companii, ci și de oferte de internship și de voluntariat, precum și de training-uri și seminarii, în cadrul Atelierului de Cariere, componenta de educație a Târgului de Cariere.  Din oferta Atelierului fac parte seria de workshop-uri „Ghid de supraviețuire la birou”, cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și key-note speech-urile unor invitați speciali, care împărtășesc celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum. „Între vorbitori sunt antreprenori, oameni de carieră, dar și artiști sau reprezentanți ai unor proiecte deosebite, cum ar fi noul brand Pegas”, arată organizatorii. Participarea la evenimentele Atelierului este gratuită și se face pe baza formularului de înscriere de pe site.

Mai multe detalii despre programul Târgului de Cariere, despre companiile participante și despre joburile disponibile pot fi găsite pe www.targuldecariere.ro.

Fapte, compania organizatoare a Târgului de Cariere, a fost fondată la Cluj în 2006 și mai organizează festivalurile Photo Romania, Jazz in the Park și Miraje.