Târgul de Cariere (TdC) ajunge în această toamnă pentru prima oară în Capitală, după 7 ani și mai bine de optzeci de ediții ale evenimentului desfășurate în Cluj, Iași, Timișoara și în celelalte orașe mari ale României.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), în colaborare cu Târgul de Cariere, a realizat în primăvara acestui an o cercetare de piață în 12 centre universitare și de afaceri din țară, căutând să afle ce așteptări au românii de la piața muncii și de la angajatori, precum și ce planuri și așteptări au în carieră. În București studiul a fost realizat în cadrul evenimentului eJobs Expo, prin chestionarea a 400 de tineri cu vârste între 20 și 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau în curs, majoritatea cu experiență de muncă.

Mii de tineri s-au angajat prin intermediul Targului de Cariere (3)

Pachetul salarial, abia pe locul cinci în topul criteriilor pentru satisfacția la locul de muncă

Studiul arată că cele mai importante elemente pentru satisfacția angajaților tineri sunt atmosfera de lucru în cadrul companiei, respondenții notând-o ca fiind foarte importantă (97%), apoi calitatea colaborării cu șeful direct (96%), provocările profesionale ale jobului (94%) și siguranța locului de muncă (92%). Abia pe locul 5 al acestui top apare pachetul de beneficii salariale, notat ca foarte important de către 91% dintre bucureștenii participanți la studiu.

Circa 43% dintre participanții la acest studiu aveau un loc de muncă în momentul desfășurării cercetării și, dintre aceștia, aproape două treimi declară că locul de muncă deținut în acel moment corespundea pregătirii lor de bază. Cu toate acestea, doar 38% dintre aceste persoane se declarau mulțumite de locul de muncă, 85% dintre ele spunând că vor să își schimbe jobul în cel mult doi ani.

Atunci când vor să își schimbe locul de muncă bucureștenii apelează la site-urile de recrutare, 91% dintre cei intervievați declarând că au folosit până în prezent acest gen de portaluri. Participarea la târgurile de cariere a devenit a doua cea mai utilizată metodă de către bucureștenii care vor să-și schimbe locul de muncă, conform declarațiilor respondenților, însă nu trebuie uitat faptul că acest studiu s-a desfășurat tocmai în cadrul unui astfel de târg. Pe locul trei în topul surselor de informare privind oportunitățile de joburi sunt ziarele și revistele (58%).

Târgul de Cariere – ultimul mare eveniment de recrutare al anului

Târgul de Cariere București va avea loc în 22 și 23 noiembrie la World Trade Center, iar înscrierile pentru companii rămân deschise până în 19 noiembrie. Printre companiile care și-au anunțat deja participarea la eveniment se numără Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy, Xerox, Piraeus Bank, Grawe, Wipro Technologies, ING și Route 66.

Oferta evenimentului cuprinde 2000 de locuri de muncă, dar și programe de internship și oportunități în domeniul educației. De asemenea, organizatorii oferă participanților șansa de a participa la o multitudine de workshop-uri și conferințe pe teme profesionale, precum și posibilitatea de a beneficia gratuit de sesiuni de consultanță unu-la-unu în carieră, în compania unor consilieri specializați.

Mai multe detalii despre programul Târgului de Cariere, despre companiile participante și despre joburile disponibile pot fi găsite pe www.targuldecariere.ro.

Înainte să ajungă în Capitală, Târgul de Cariere a mai avut în această toamnă ediții în Cluj,  Iași, Brașov, Sibiu, Oradea, Arad, Baia Mare, Tîrgu Mureș și Timișoara.

Fapte, compania organizatoare a Târgului de Cariere, a fost fondată la Cluj în 2006 și mai organizează festivalurile Photo Romania și Jazz in the Park.