miercuri, mai 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăTârg interetnic de meșteșuguri și artizanat “ShukarFest”, 7-9 octombrie

Târg interetnic de meșteșuguri și artizanat “ShukarFest”, 7-9 octombrie

Între 7 și 9 octombrie în Piața Mare, din Sibiu, poți descoperii îndeaproape meșteșugarii tradiționali romi, maghiari și români la târgul Shukar Fest.

În cadrul evenimentului expozițional, căldărari, argintari, rudari, ceaunari, olari, fierari, pielari sau sticlari vor face demonstrații în fața publicului prezent și vor împărtăși vizitatorilor tradițiile meșteșugărești. Totodată, participanții vor putea asista la tombola organizată de ShukarBijoux, o întreprindere socială, ce are ca misiune creșterea angajabilității grupurilor vulnerabile prin comercializarea bijuteriilor lucrate 100% manual din argint 925, precum și la momente artistice.

Târgul Shukar Fest face parte din proiectul „Cultura romă: conservarea și revitalizarea meșteșugurilor, parte a patrimoniului imaterial”, dezvoltat de Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa, în parteneriat cu organizația non-guvernamentală norvegiană Romers Rettigeter. Proiectul a fost finanțat prin granturi SEE, aflându-se în perioada de sustenabilitate. Proiectul a urmărit să revitalizeze cultura etniei rome, prin promovarea meșteșugurilor rome tradiționale în rândul publicului larg.

Accesul la eveniment este gratuit.

Ana Lazar
Să aflu, să învăț, să cunosc oameni frumoși sunt cele mai importante valori pentru mine şi cred că cel mai rapid drum către succes este să ai încredere în propriile capacități.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular