Între 7 și 9 octombrie în Piața Mare, din Sibiu, poți descoperii îndeaproape meșteșugarii tradiționali romi, maghiari și români la târgul Shukar Fest.

În cadrul evenimentului expozițional, căldărari, argintari, rudari, ceaunari, olari, fierari, pielari sau sticlari vor face demonstrații în fața publicului prezent și vor împărtăși vizitatorilor tradițiile meșteșugărești. Totodată, participanții vor putea asista la tombola organizată de ShukarBijoux, o întreprindere socială, ce are ca misiune creșterea angajabilității grupurilor vulnerabile prin comercializarea bijuteriilor lucrate 100% manual din argint 925, precum și la momente artistice.

Târgul Shukar Fest face parte din proiectul „Cultura romă: conservarea și revitalizarea meșteșugurilor, parte a patrimoniului imaterial”, dezvoltat de Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa, în parteneriat cu organizația non-guvernamentală norvegiană Romers Rettigeter. Proiectul a fost finanțat prin granturi SEE, aflându-se în perioada de sustenabilitate. Proiectul a urmărit să revitalizeze cultura etniei rome, prin promovarea meșteșugurilor rome tradiționale în rândul publicului larg.

Accesul la eveniment este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here