În seara de 21 aprilie, Maia Morgenstern a urcat încă o dată pe scena Teatrului de Artă alături de fiul său Tudor Aaron Istodor, dând dovadă din nou de profesionalism, talent și multă grație.

În regia lui Moshe Yassur, spectacolul „Tangou final”, de Mario Diament este o dramă în  care artista joacă rolul unei foste actrițe , Valeria Durand, o stea de cinema, dependentă de alcool și pastile,  a cărei viață a fost ruinată de ziariști în urmă cu 20 de ani.

Totuși aceasta acceptă să dea un ultim interviu unui jurnalist care a crescut cu filmele faimoasei actrițe, arătându-i acestuia vulnerabilitățile sale. Însă, după ce adevărul iese la lumină, prețul acestuia este prea scump, iar jurnalistul este împușcat.

Picture-035

Cum talentul se transmite genetic, Tudor Aaron Istodor, fiul artistei, a jucat cu brio rolul jurnalistului Diego Goldstein, accentuând treptat conflictul interior pe care personajul îl are, încă din copilărie.

Decorul elegant din camera de hotel în care are loc întreaga acțiune, întunericul din sală și paharele lucioase de șampanie servite de Valeria Durand de-a lungul serii au făcut deliciul piesei.  În plus, piesa a avut umorul ei, unul fin specific unei actrițe excepționale , care a fost spart de scene dramatice, de sarcasm și chiar de secvențe de violență.

Atmosfera intimă creată de artiști i-a făcut pe iubitorii de teatru să savureze fiecare secundă a serii.       Totuși, drama ridică numeroase semne de întrebare la care spectatorii sunt lăsați să răspundă, finalul fiind unul deschis interpretărilor și imaginației.

DSC_0011

Piesa de teatru „Tangou final” este cea de-a opta reprezentație a seriei „ Povești spuse-n românește”  și este unica piesă în care îi regăsim pe Maia Morgenstern și fiul ei, Tudor Aaron Istodor,  pe aceeași scenă.           Alte opere în care o puteți admira pe una dintre cele mai complexe actrițe din România sunt :„Amantul”, „Astă seară: Lola Blau”, „Jocul regilor”, „Mic și-al dracu’” și „Miss Daisy”,  la Teatrul de Artă și la Teatrul Evreiesc de Stat din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here