Probabil că majoritatea dintre noi încă nu conștientizăm cât de ușor ne-a fost până acum, în sânul familiei, fără prea multe griji financiare. Tot ceea ce am avut de făcut a fost să mergem la facultate, să ne preocupăm de promovarea examenelor…și distracție cu prietenii, că doar suntem tineri și neliniștiți, nu-i așa ?

După susținerea examenelor finale, pentru care am învățat zi și noapte în ultima perioadă, urmează o binemeritată perioadă de relaxare. Însă destul de repede suntem treziți din amorțeală și aduși cu picioarele pe pământ de catastrofala întrebare: Ei bine, și de acum ce ai de gând să faci cu viața ta? Cum îți vei câștiga existența?

Evident că ideea dezvoltării unei afaceri încă din primii ani, imediat după terminarea facultății, poate să se dovedească a nu fi chiar atât de inspirată având în vedere că totuși ai nevoie de niște fonduri, ca să începi ceva. Dar nu strică să îți trasezi un obiectiv, din vreme. Doar știi zicala, ce poți face azi, nu lăsa pe mâine. De curiozitate, am căutat pe internet diferite idei care s-ar putea dovedi fructuoase, într-o perioadă relativ scurtă de timp. Iată ce mi-a atras atenția:

  1. Nucii, o binecuvântare de la mama natură și o potențială sursă de venit. Despre importanța consumului de nuci știți cu toții, cunoașteți foarte bine proprietățile acestui fruct. Dar ceea ce mai puțină lume cunoaște, este venitul care ar putea fi obținut din cultivarea nucilor. Costul unui puiet este între 10-20 euro, copacul rodind după primii patru ani. Anual se pot obține între 3-8 tone de nuci, iar costurile de întreținere ale unui hectar nu depășesc 1000 de euro. Ca să vă faceți o idee asupra venitului care ar putea fi obținut, să știți că un kilogram de miez de nucă costă în jur de 30-50 de lei, în funcție de sezon. Ca să nu mai spun că un alt avantaj îl constituie faptul că fructele pot fi păstrate și consumate timp de doi ani de la recoltare. La capitolul de dezavantaje se enumeră clar suma care trebuie investită la început, o sumă care poate nu este la îndemâna oricărui tânăr. Însă odată depășit acest obstacol, succesul este garantat. În plus, nu este vorba despre o afacere care trebuie supravegheată non-stop, te poți ocupa liniștit și de cariera ta.
  2. Salcâmii ar putea reprezenta o alternativă de afacere, însă marele dezavantaj îl constituie faptul că trebuie să aștepți câțiva ani până să poți exploata producția. Dar având în vedere că investiția la un hectar de salcâmi este de doar 1500-2000 de euro, iar costurile de întreținere sunt minime, zic eu că totuși merită. Salcâmul este o soluție pentru valorificarea terenurilor care nu pot fi folosite în scop agricol, astfel că automat achiziționarea unui astfel de teren nu ar trebui să reprezinte o problemă. În plus, fondurile de la Uniunea Europeană constituie un alt avantaj. La fel ca și în cazul nucilor, salcâmii nu necesită o atenție deosebită, iar tânărul antreprenor poate să se dedice și altor activități.
  3. Produsele handmade poate că nu aduc venituri fabuloase de mii de euro, însă marele avantaj îl reprezintă faptul că o asemenea afacere poate fi pornită oricând, indiferent dacă ești încă student sau proaspăt absolvent. Acest tip de business se poate realiza acasă, în plus se poate obține și finanțare prin intermediul unui proiect de susținere a meșteșugarilor și artizanatului. În ceea ce privește materialele, acestea sunt ieftine și ușor de procurat. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă puneți pe treabă și să căutați clienți dornici de produse unice.

Sursă foto: premonitii.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here